DETO thuis onderuit tegen hekkensluiter Buitenpost

DETO speelde zaterdag thuis tegen hekkensluiter Buitenpost uit Friesland. De statistieken waren in het voordeel van de Friezen want nog nooit won DETO van deze ploeg. DETO kon na de verrassende zege vorige week tegen Volendam goede zaken doen. Bij winst zou de voorsprong op de nummer laatst oplopen tot 10 punten en was de aansluiting bij de middenmoot een feit. Na een 2-0 ruststand in het voordeel van DETO waarbij iedereen dacht dat de zege al binnen was , waren het de Friese gasten, die zich knap terugvochten in de wedstrijd en na een knotsgekke tweede helft, op sommige momenten geholpen door DETO, als winnaars van het veld stapten.

DETO begon goed deze middag. Al na vijf minuten had Kai Wesselink de ultieme mogelijkheid om de 1-0 op het bord te zetten maar zijn inzet ging naast het lege doel. DETO was in de eerst helft de bovenliggende partij wat zich na 25 minuten dan ook terecht uitbetaalde in een voorsprong. Over rechts zette Maarten Jansen Ferdi ter Avest vrij voor het doel die beheerst afrondde : 1-0. Ook in de fase na de 1-0 kreeg DETO volop kansen. Eerst was het Koen Fleer die vrij kon uithalen maar die zijn inzet gestopt zag door doelman Kevin van der Meulen. Even later was Louis Vijfhuizen dichtbij de 2-0 echter ook zijn te zwakke inzet werd net voor de lijn gekeerd. Net voor rust leek de wedstrijd beslist toen Ferdi ter Avest een mooie aanval over links doeltreffend af kon ronden in de verre hoek: 2-0. Dit was tevens de ruststand waar het gezien de kansenverhouding 4-0 had moeten staan.

Na de thee, waar Buitenpost een keer had gewisseld, een heel ander spelbeeld. Waar de Friezen er in de eerste helft niet aan te pas kwamen, ging men in de tweede helft met de wind in de rug alles of niets spelen om nog in de race te blijven onderin de ranglijst. Dit resulteerde in de 53e minuut in de aansluitingstreffer van Rolf Dijk: 2-1. Na deze aansluiting bleef Buitenpost geloven in een goed resultaat en begon DETO steeds slechter te voetballen. Twintig minuten voor tijd kreeg Buitenpost een penalty wegens een handsbal, hoewel heel DETO met aanvoerder Wybe Kram voorop een andere mening was toegedaan. Het resultaat: Buitenpost kreeg een penalty en DETO stond met 10 man nadat de discussie tussen Kram en de scheidsrechter in het voordeel van de arbitrage was afgerond en Kram met twee gele kaarten kon inrukken. Robin Huisman de Jong wist wel raad met het cadeautje: 2-2.

Daarna kon de wedstrijd alle kanten op en kreeg DETO middels Maarten Jansen de ultieme kans op 3-2 toen hij een voorzet van Ter Avest vrij voor het inschieten had. Echter in plaats van de rust te bewaren knalde Jansen de bal hoog over het doel van Van der Meulen. DETO kreeg vervolgens het spreekwoordelijke deksel op de neus toen Buitenpost in de overtal situatie nog twee maal het net wist te vinden omdat DETO alles of niets speelde. DETO verloor derhalve totaal onnodig van een tegenstander die in de tweede helft ondanks de achterstand niet op gaf. Waar het na de driepunter in Volendam hele goede zaken had kunnen doen, droop de ploeg na 90 minuten teleurgesteld af. Volgende week wacht een nieuwe uitdaging als DETO op bezoek gaat bij een andere concurrent, te weten ASV De Dijk in Amsterdam. Aftrap in Amsterdam om 15.00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer