Goud voor Christy Nijenkamp

Zaterdag turnden 17 turnsters van G.V. Fysion Nijverdal in de plaatsingswedstrijd van de 5e divisie. In deze wedstrijd turnen ongeveer 250 turnsters, die allemaal strijden om een plekje in de finale. De turnsters die zich niet hebben geplaatst maken op 14 maart nog een kans op een finaleplek in de play-off.

In Nieuwleusen begon de dag om half 9, Linde Vliek mocht voor Fysion als eerste in actie komen. Linde heeft de laatste tijd erg hard gewerkt op rechte benen op sprong en dat was te zien. Helaas had ze wel een val op balk en brug. In de leeftijdscategorië pupil 1 is Linde op een 10e plaats geëindigd.

In wedstrijd ronde 2 kwamen maarliefst 6 junioren in actie. De meiden hebben al met al een mooie wedstrijd laten zien! Hier en daar zijn er nog dingen om aan te werken, maar ook veel nieuwe elementen werden geturnd. Indy Oldersma (5e) en Zoë Schippers (6e) hebben zich weten te plaatsen voor de finale! Malin Blaauwgeers (7e), Imke Kamerling (9e), Lisa Dijkgraaf (10e) en Meike Jansen (11e) mogen nog een keer in actie komen tijdens de playoff. Alle meiden mogen tevreden terugkijken op deze wedstrijd.

Christy Nijenkamp turnde in de 3e wedstrijd ronde een foutloze wedstrijd. De radslag op balk ging met inturnen nog niet zo goed, maar tijdens de wedstrijd oefening bleef Christy op de balk. Haar nette oefeningen werden door de jury met hoge punten beloond. Christy is 1e geworden van de 24 pupil 2 turnsters.

Met 5 turnsters in de categorie jeugd 1 en 4 turnsters bij de senioren, stond er in de laatste wedstrijdronde een heus Fysion leger op de vloer. De jeugd 1 turnsters hebben de afgelopen periode hard getraind op nieuwe elementen. Helaas ging er door de spanning ook wel eens wat mis, zo waren er een aantal vallen van balk, een element vergeten op vloer en een zogeheten “nulsprong”.

Gelukkig lieten de meiden ook mooie radslagen op balk, salto’s van brug en flikflakken op vloer zien.  Mandy Oldeboer (6e),  Malou Blaauwgeers (9e) Tess Poelakker (10e), Wieke Hobert (14e) en Eva Blankhorst (19e) hielden zich goed staande tussen de 37 jeugd 1 turnsters. De prestaties van Mandy waren zelfs goed voor een plek in de finale.

In de andere baan hebben de senioren gestraald. De meeste turnsters in die in de 5e divisie turnen, trainen bij de B-selectie van G.V. Fysion Nijverdal. Voor Desirée Waanders, die bij de C-selectie traint, is dit nog maar het tweede jaar in de 5e divisie. Ze is erg knap 14e geworden. Indy Pronk (20e) had een beetje pech op haar favoriete toestel balk. De koprol opsprong die tijdens het inturnen heel goed ging lukte in de wedstrijd niet. Haar radslag-salto afsprong ging daarentegen heel goed. Amber Hoentjen (9e) heeft twee nieuwe series laten zien op vloer, helaas heeft een val bij de overslag-salto ervoor gezorgd dat ze net onder de streep is geëindigd. Julia Koldewé (8e) is met hele mooie balk en vloer oefeningen, op het nippertje, terecht door naar de finale.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer