HCR Prinsen verliest driebandenkraker van S.I.S. Schoonmaak

Het is HCR Prinsen zondagmiddag niet gelukt om de koppositie van S.I.S. Schoonmaak over te nemen. In Den Haag verloor de ploeg van Dinand Prinsen met 8-0. Halverwege keek de Haarlose formatie al tegen een 4-0 achterstand aan. Zowel Jeffrey Jorissen als Jean van Erp begonnen tegen respectievelijk Raymund Swertz en Eddy Leppens scherp aan hun partij. Jorissen stond na drie beurten al op een 13-2 voorsprong en halverwege stond het 22-9 voor de Hagenaar. In het tweede deel kwam Swertz nog goed terug maar na 24 beurten was met 40-34 de winst in de partij voor Jorissen.

Op de andere tafel keek Leppens na acht beurten tegen een 20-3 achterstand aan. Hij kwam nog wel terug tot 35-23 na een serie van tien caramboles maar verder liet Van Erp het niet komen en speelde na 22 beurten de partij uit. De Belg kwam tot 29 caramboles.

 

In het tweede deel was er meer sprake van gelijkwaardigheid tussen Eddy Merckx en Dick Jaspers en tussen Raimond Burgman en Jelle Pijl. Burgman had vanaf het begin wel een klein overwicht, 20-11 halverwege, maar Pijl bleef vechten voor wat hij waard was en hield zijn tegenstander constant in het vizier, maar trok uiteindelijk met 40-28 na 27 beurten aan het kortste eind. In de partij tussen de beide kopmannen leek Jaspers in de tiende beurt een slag te hebben geslagen met een serie van veertien punten,12-22, maar ook hier werd tot aan het eind gestreden om elke carambole. Via 30-30, 31-31 en 39-36 na 25 beurten ging Merckx twee beurten later als eerste uit. In de gelijkmakende beurt kwam Jaspers niet verder dan één carambole.

Foto: Jaap Gönning

Dit was een terechte overwinning. Je kon in bijna alle partijen zien dat mijn spelers in het begin problemen hadden met het materiaal waardoor zij halverwege al op een ruime achterstand stonden. Het is jammer dat het verschil nu drie punten is maar we hebben ten opzichte van de nummers drie en vier nog wel wat speling voor het spelen van play-off wedstrijden om het kampioenschap”, aldus captain Dinand Prinsen na afloop.

Foto’s: Jaspers/Swertz: @Ton Smilde

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer