Koers in het Kulturhus Holten

Het is op dinsdag 7 april koers in het Kulturhus van Holten. Dan tovert de Ronde van Overijssel in samenwerking met de Twentsche Courant Tubantia het cultureel centrum om tot het kloppende wielerhart van de provincie bij het jaarlijkse wielercafé. De eerste grote naam is al bekend: voormalig profwielrenner Stef Clement. De toegang is gratis.

Clement koerste jaren bij onder andere Rabobank en Lotto-Jumbo en werd maar liefst vier keer Nederlands Kampioen tijdrijden. Hij zette kort geleden een punt achter zijn lange carrière en is sindsdien een veelgevraagd analist. Niet zonder reden, want hij heeft een scherpe kijk op het huidige peloton, kennis van zaken en neemt zeker geen blad voor zijn mond. Een interessante gast waar interviewers Harry Middeljans en sportjournalist Ralph Blijlevens hun tanden in kunnen zetten.

Elk jaar haalt de Ronde van Overijssel bekende namen uit het wielrennen naar het wielercafé dat wordt georganiseerd in het ‘Dorp van de Ronde’. Ook het publiek komt aan de beurt en speelt om mooie prijzen in de wielerquiz. Een echt feestje voor de wielerliefhebber voorafgaand aan de koers. Meer grote namen en informatie hierover maakt de organisatie later bekend.

Het wielercafé wordt traditiegetrouw jaarlijks georganiseerd in het ‘Dorp van de Ronde’ van de Ronde van Overijssel. In 2020 valt deze eer te beurt aan Holten. Het dorp speelt op deze 68e editie de hoofdrol in en rond de wielerklassieker op 2 mei. Die dag is de Dorp van de Ronde-sprint dus ook in Holten. Speciaal hiervoor kijkt de Ronde naar een mooie locatie en een aanpassing van de gebruikelijke route.

Pakweg 200 wielrenners staan zaterdag 2 mei 2020 bij het Parkgebouw in Rijssen aan de start van ‘Overijssels mooiste’. Ploegen uit binnen- en buitenland strijden op Overijsselse grond om de winst.

Foto: Sportfoto/Dick Soepenberg.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer