NEO heeft ongekende offday en verliest verdiend met 2-1 bij Vogido

Onder uiteraard lastige omstandigheden heeft NEO zichzelf een slechte dienst bewezen door in Enschede met 2-1 te verliezen van Vogido. Het team begon vanwege vakanties in een wat gewijzigde samenstelling, maar dàt zowel als de stormachtige omstandigheden zijn geen enkel excuus voor het feit dat de mannen van coach Degenaar veel feller waren en die wil om te winnen leverde ze drie punten op.

De eerste kans was voor NEO. Een mooie pass eindigde bij Jochem Stam die nipt voorlangs schoot, maar in het volgende kwartier was het Vogido dat de klok sloeg.

Nadat Douwe Everink eerst een kopbal uit een hoekschop prima keerde volgden er nog een aantal gevaarlijke corners die niets opleverden. Na zes minuten kwam Vogido op 1-0. Een hoge bal was een prooi voor Douwe Everink die de bal inleverde bij Max Brunninkhuis, waarna de aanvoerder op zijn beurt de bal weer bezorgde bij zijn doelman voor een lange trap. Of het de wind was of een verkeerde inschatting, de bal belandde in elk geval regelrecht in de voeten van Sander Wiggers die makkelijk raak kon schieten.

Nadat Everink nog een keer handelend moest optreden na een mooie steekpass en een gevaarlijke Vogido-corner op de paal eindigde viel de gelijkmaker na 20 minuten. Een vlijmscherpe hoekschop van Jochem Stam werd door een Vogido-speler in eigen doel gewerkt: 1-1.

Tussen minuut 25 en 30 gebeurde er van alles. Eerst verzuimde de arbiter van dienst de bal op de NEO-stip te leggen na een overduidelijke overtreding van Steven Zonder, maar dat maakte de wat warrige leidsman korte tijd later goed toen een Vogido-aanvaller maar al te gretig naar het kunstgras ging na een duel met Pascal van Berkum. Douwe Everink had echter een katachtige reactie in huis en stopte de penalty van Ruben Berkel.

Het bleek uitstel van executie, want na de daaropvolgende hoekschop gaf de scheidsrechter een wel heel dubieuze vrije trap en vervolgens bleek de NEO-muur niet goed te staan, want aanvoerder Berkel krulde de bal eromheen: 2-1.

NEO kreeg nog twee mogelijkheden voor de thee. Eerst een enorme scrimmage na een hoekschop, die wonder boven wonder niets opleverde, en op slag van rust zowaar een mooie aanval waaruit de voorzet van Pascal van Berkum net niet hoog genoeg was en doelman ten Velde de bal kon onderscheppen.

Wie een heftig NEO-offensief verwacht had in het tweede bedrijf kwam bedrogen uit. Pas na een kwartier de eerste kans. Pascal van Berkum haalde de achterlijn, maar waar hij de medespelers voor het uitzoeken had, belandde de bal helaas in niemandsland. Niet goed spelen kan, maar zo afgetroefd worden, voornamelijk op basis van beleving overkomt NEO gelukkig niet vaak. Er zijn twee weken om dit duel te vergeten en vervolgens dan maar weer volle bak thuis tegen BWO.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer