Nieuwe Ronde van Enschede in VIRO Criterium Cup Twente

De Twentse wielerkalender krijgt er in 2020 een nieuwe wedstrijd bij. Studenten wielervereniging Klein Verzet gaat op de campus in Enschede een criterium organiseren. Op zondag 30 augustus zal er een wedstrijd worden verreden voor de elite/beloften en amateurs mannen en een wedstrijd voor de elite/beloften en amateurs vrouwen. Beide wedstrijden gaan deel uitmaken van de VIRO Criterium Cup Twente. Dat klassement over verschillende Twentse criteriums wordt ook dit jaar verreden voor de elite/beloften mannen, amateurs mannen en elite/beloften en amateurs vrouwen.

“In 2019 hebben we het Nederlands Studenten Kampioenschap wielrennen op de campus georganiseerd”, vertelt Philip Zwier, initiatiefnemer namens D.W.V. Klein Verzet. “Dat smaakte naar meer, want bij meerdere mensen binnen onze organisatie kwam de gedachte op om dit jaarlijks te doen. En dan niet het NSK, maar de Ronde van Enschede. Die staat al lang niet meer op de kalender en dit leek ons een mooi moment om er weer één te organiseren. We hebben vervolgens contact gezocht met de organisatie van de VIRO Criterium Cup Twente en waren er snel over uit dat we graag aan wilden sluiten”.

Met de toevoeging van de Ronde van Enschede komt er een vierde wedstrijd bij in de laatste maand van het klassement. Huub Kottink, financieel directeur bij VIRO en tevens één van de organisatoren van de VIRO Criterium Cup Twente: “Wij willen met de VIRO Criterium Cup Twente een versterking zijn van de Twentse criteriums en ook een stimulans om juiste nieuwe wedstrijden te gaan organiseren. We zijn er blij mee dat er in Enschede nu een mooi criterium bij komt. Dat we in de laatste maand van het klassement elke week een wedstrijd hebben, maakt het extra spannend en leuk voor zowel de renners als het publiek.”

Foto: Susan Groenia.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer