Sparta Enschede te sterk voor Den Ham

In de thuiswedstrijd tegen Sparta Enschede lukte het Den Ham niet om de punten op “De Rohorst” te houden. De wedstrijd begon gelijk met kansen aan beide zijden, waarbij voor Den Ham de inzet van Luuk Kuiper net voor het doel langs ging. Sparta had een licht overwicht en wist combinerend de bal prima in de ploeg te houden. Den Ham probeerde vanuit een gesloten verdediging de ploeg uit Enschede met snelle counters te verrassen.

Dat had in de 31e minuut zowaar effect toen Rane Kootstra de bal uit een voorzet van Randall van Haarst achter doelman Berends wist te werken. Daarna kantelde de wedstrijd enigszins en kon Den Ham de voorsprong relatief makkelijk tot aan de rust in stand houden.

In de rust noodgedwongen een wissel bij Den Ham toen Tom Hallink met een spierblessure in de kleedkamer achterbleef. Dat had enkele omzettingen in het Hammer team tot gevolg. Joost Veurink zakte een linie en Leon Harmsen kwam op het middenveld te spelen. Het was even een omschakeling voor de Hammer ploeg waarbij Daan Akkerman in de 46e minuut prima wist te profiteren van onzekerheden in de verdediging en beheerst de gelijkmaker binnenschoot.

Gedurende de gehele tweede helft was Sparta de beter voetballende ploeg. Den Ham hield moedig stand, maar moest toch in de 73e minuut een tweede doelpunt toestaan toen verdediger Kevin Krommendijk een aangesneden vrije bal vanaf de linker kant, gedragen door de straffe wind, achter doelman Ekkel wist te werken.

Den Ham probeerde het daarna met volle kracht, echte doelrijpe kansen werden er niet gecreëerd, zodat oud Den Ham trainer Jeroen Niks met zijn ploeg na 90 minuten met de volle buit richting Enschede gingen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer