TVC ’28 en STEVO kruisen zondagmiddag de degens

Het begint een gewoonte te worden, de derby tussen TVC ’28 en STEVO. Komende zondagmiddag staat het duel weer op de kalender. Beide ploegen zijn vaste krachten in de eerste klasse geworden en dat maakt dat de voetballiefhebber uit de gemeente Tubbergen de laatste jaren twee keer in het seizoen getrakteerd wordt op een prachtige klassieker in het amateurvoetbal. Ook uit de omliggende dorpen weten supporters van noaberverenigingen de weg naar de sportvelden van TVC ’28 of STEVO te vinden wanneer de derby gespeeld wordt. Wie wil deze wedstrijd niet zien? Mooi is ook dat de beide besturen en sponsors van TVC ’28 en STEVO elkaar voor aanvang van de derby in het clubgebouw ontmoeten en onder het genot van een hapje en drankje de verwachtingen van hun favoriete elftal deze middag met elkaar delen.

Op het veld gaan de elftallen van TVC ’28 of STEVO er dan voor zorgen dat de supporters rondom het hoofdveld volop aan hun trekken komen. Het sportieve aspect is daarbij nooit uit het oog verloren en na de wedstrijd gaan allen, bestuur, sponsors, supporters en spelers van TVC ’28 of STEVO door één deur naar de kantine om daar in een gezellige sfeer een drankje met elkaar te nuttigen en na te babbelen of de winst voor één van de beide clubs nu terecht of onterecht was of dat een gelijkspel een terechte afspiegeling was van de krachtsverhouding. Zo was het altijd en zo zal het zondag niet anders zijn. De penningmeester van de thuisspelende club ziet het telkens met genoegen aan. De inkomsten uit de entreegelden en kantine spekken de kas behoorlijk en dat is een prettige bijkomstigheid van deze onvervalste derby.

Wie zondag als winnaar uit de strijd komt is niet te voorspellen. TVC ’28 of STEVO staan in punten bijna gelijk. TVC ’28 heeft er twee meer. De Tubbergenaren slagen er in de laatste seizoenen maar niet in om STEVO naar een nederlaag te spelen. Met de onverzettelijkheid van STEVO heeft TVC ’28 het steeds heel moeilijk. Ook in de eerdere wedstrijd dit seizoen op de Peuverweide moest TVC ’28 met 1-0 het onderspit delven. Interessant wordt zondag of de trainer van TVC ’28 een tactiek kan uitstippelen om STEVO nu wel de drie punten afhandig te maken.

STEVO voelt zich gesterkt door de 7-1 overwinning in de laatste wedstrijd tegen De Zweef. Voor de supporters in hart en nieren van beide elftallen kan het beginsignaal niet snel genoeg zijn. Toch zullen ze moeten wachten tot zondagmiddag 14:00 uur wanneer de leidsman voor het eerst op zijn fluitje blaast. Overigens spelen TVC 2 en STEVO 2 al hun derby in de morgen. Dit duel begint om 11.15 uur op Sportpark De Groate Moat in Tubbergen.

 

Foto’s: Sportfoto-Oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer