Storm “Dennis” slaat viermaal toe op sportpark de Bosrand

Vanwege de weersomstandigheden van afgelopen zondag werden alle wedstrijden in klasse 4A afgelopen zondag afgelast. Op een wedstrijd in Almelo en de wedstrijd Sportlust – Juventa na, want in Vroomshoop lag een prima bespeelbaar veld. De wind had zijn effect op het spel maar Sportlust liet zien dat er nog altijd prima combinatie voetbal gespeeld kon worden. Bovendien had men een eigen storm Dennis binnen de gelederen in de persoon van Dennis Jozic (foto). Dennis speelde namelijk een perfecte wedstrijd en wist alle Vroomshoopse doelpunten te maken. Evenals vorig seizoen werd Juventa thuis met 4-1 verslagen.

Op basis van de vorige ontmoetingen mag Sportlust zich een ware “angstgegner” noemen voor Juventa en dat was ook deze wedstrijd het geval. Sportlust had de touwtjes in handen en liet enkele mooie aanvallen zien. De eerste aanval van Juventa na 25 minuten spelen leidde echter tot de openingstreffer. Sportlust zette ietwat te geforceerd druk op de linkerflank waarbij de rechtsbuiten van Juventa kon opstomen. Zijn voorzet bereikte de linksvoor die keurig controleerde en met rechts afrondde.

Sportlust was hierdoor gelukkig niet van slag en reageerde perfect. Een minuut later zette Tim Spoor een solo in en hij bood Dennis Jozic een niet te missen kans, 1-1. Sportlust had de eerste helft de wind in de rug en men wilde dit voordeel nog voor rust omzetten in een voorsprong. Eerst wist Dinand Hankamp een vloeiende aanval net niet af te ronden maar kort voor rust was het Dennis Jozic met een prima stift die wel wist te scoren. Wederom kwam de assist van Tim Spoor.

Trainer Job Lamberink bracht Sem Kosse en Bart Dogger tijdens de rust binnen de lijnen om de wedstrijd onder controle te houden. Slechts enkele minuten na de hervatting wist Sportlust de voorsprong uit te breiden. We vallen in herhaling want evenals bij de voorgaande doelpunten was het Tim Spoor die na een mooie solo Dennis Jozic een scoringskans bood en wederom stelde Dennis niet teleur. Dennis zijn eerste hattrick in competitieverband was een feit maar nog altijd was hij niet klaar. Invallend doelman Daan Spoor, die een rustige middag had, schoot de bal hard naar voren en bereikte Tim Spoor. Tim liep op de doelman af en laatstgenoemde wist zijn inzet te keren. Dennis Jozic was echter messcherp vandaag en hij wist de rebound binnen te werken. Daarmee eindigde hij op maar liefst 4 doelpunten, en prachtige prestatie voor de jonge spits.

Sportlust pakte dus 3 belangrijke punten en doordat er bijna geen andere teams speelden wist Sportlust enkele plaatsen te klimmen op de ranglijst. Weliswaar met een of meerdere wedstrijden meer gespeeld dan enkele concurrenten maar voorlopig is Sportlust verwijderd van de plaatsen die leiden tot nacompetitie. Na twee vrije weekenden wordt de competitie op 8 maart hervat in en tegen Oldenzaal.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer