VKC’03 heren behaalt zwaarbevochten zege in Groningen

Afgelopen zaterdag speelden de heren van VKC ‘03 in Groningen tegen de plaatselijke De Walvisch om de drie punten. Coach Marcel Jacobs wilde dat zijn team de streak van de laatste weken vast hield en zo weer een plek op de ranglijst ging klimmen.

Dat De Walvisch in Groningen een lastige tegenstander is dat wisten de gasten al van de afgelopen jaren maar met het hoge tempo van de studenten en de sfeer in het bad was VKC’03 haar spel compleet kwijt. De heren uit Tubbergen maakten domme fouten, mistten kansen en speelden niet het spel van de afgelopen weken. De eerste periode werd daardoor afgesloten met een achterstand van 5-3.

Na een harde toespraak van de coach met een aantal duidelijke taken werd er in de tweede periode weer de aansluiting gevonden. Man-meer situaties werden beter uitgespeeld, de verdediging lag weer sterk en Gerben Eertman wist zowaar zijn doelsaldo van dit seizoen te verdubbelen. Tussenstand 8-7.

Vol verbazing over het tempo van de studenten die geprezen mogen worden over hun conditie, werd er van de uitploeg geëist dat zij er nog een schepje bij bovenop gingen gooien om de bovenliggende partij te worden. Een saaie derde periode die beter beschreven kan worden als een zwemwedstrijd dan een waterpolowedstrijd was echter het gevolg. Met slechts 3 doelpunten en een gelijke tussenstand (9-9) stond er een alles beslissende laatste kwart op het programma.

De Groningers werden gesteund door een lawaaiige aanhang, toch werd het geluid van de trommels minder toen Bram Paus een eind maakte aan de spanning. Met 3 keiharde kanonskogels wist hij een loep zuivere hattrick op het scorebord te zetten en zo de eerste voorsprong voor de bezoekers te noteren. Eindstand in Groningen 10-12, een zwaarbevochten overwinning. 29 februari speelt VKC’03 om 18:00 thuis tegen EZC, de nummer 1 in 3C.

Doelpunten:Bram Paus: 6x, Raymond Broenink: 2x, Gerben Eertman: 2x en Rob Kienhuis en Niek van der Molen: elk 1 x

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer