Voorbeschouwingen overige wedstrijden eerste klasse D

Afgelopen zaterdag waren er weer enkele verrassend uitslagen in de 1e klasse D. Als gevolg hiervan waren er ook verschuivingen op de ranglijst. Zowel onderin als boven in. Op dit moment lijkt het erop dat DFS, SVZW en DTS de strijd om het kampioenschap gaan uitvechten.

Onderin worden zijn de grootste problemen voor KHC. Nunspeet, DZC’68, Go Ahead Kampen, en Hierden zijn ook nog lang niet veilig. Voor de 2e periode staan er nog 3 wedstrijdronden op het programma. Er zijn nog meerdere ploegen die aansprak kunnen maken op deze prijs. Dit alles wil zeggen dat er voor alle teams nog veel belangen op spel staan in de komende wedstrijden. Hier de voorbeschouwingen met dank aan Gerrit Koers.

DFS – Hierden

DFS (foto), de sterke koploper, ontvangt in deze thuiswedstrijd Hierden. De bezoekers hebben het heel moeilijk in de 1e klasse D. Het zal nog een hele toer worden om het degradatie spook af te wenden. Gelet op de ranglijst is DFS normaal gesproken een maatje te groot voor Hierden. Drie punten erbij voor de koploper.

DOS’37 – DOS Kampen

DOS’37 bewees zich zelf zaterdag een uitstekende dienst door te winnen van WHC. Hierdoor kreeg de thuisploeg wat meer lucht op de ranglijst. De bezoekers uit Kampen staan mooi in de middenmoot van de ranglijst. Een plek waar ze tevreden mee zijn. Een gelijkspel in Vriezenveen zou DOS Kampen wel goed uitkomen. DOS’37 zal deze wedstrijd in elk geval niet willen verliezen. Dus een gelijkspel is dan de prognose bij deze ontmoeting.

DTS Ede – Nunspeet

De winterstop heeft DTS goed gedaan. Daarnaast zijn er wat spelers hersteld van blessures. Afgelopen zaterdag is DTS geklommen naar de 3e plek op de ranglijst. Ook zijn ze kanshebber voor de 2e periode titel. Nunspeet staat op de veilige 10e plek, maar heeft nog wel punten nodig om definitief in de veilige haven te komen. DTS wil bovenin mee blijven draaien, en zal in deze wedstrijd laten zien waarom ze hoog op de ranglijst staan. De drie punten blijven in Ede.

DZC’68 – Go Ahead Kampen

Dit is voor beide ploegen een enorm belangrijke wedstrijd. DZC’68 weet dat ze bij winst 6 punten afstand kunnen nemen van nacompetitieplek 12 op de ranglijst. Bij Go Ahead is het besef aanwezig dat bij verlies weer een concurrent gaat weglopen op de ranglijst. De vorige wedstrijd eindigde in 1-1. Een gelijkspel lijkt nu ook de meest waarschijnlijke uitslag.

KHC – Bennekom

Voor rode lantaarndrager KHC worden de problemen met de week groter. Naaste concurrenten op de ranglijst halen wel punten, terwijl KHC dat niet lukt. Bennekom wilde afgelopen zaterdag winnen van DFS om zo aansluiting met de topploegen te houden, maar verloor kansloos met 0-3. Even een pas op de plaats dus voor Bennekom, maar dat wil niet zeggen dat ze er nu niet meer voor gaan. KHC voelt de druk van het moeten winnen. Daar heeft Bennekom geen last van, en daardoor gaan ze deze wedstrijd winnen.

CSV Apeldoorn – WHC

Voor deze ploegen verliep afgelopen zaterdag teleurstellend. CSV kon op bezoek bij Hierden een 0-2 voorsprong niet vast houden en kreeg in de 98e minuut de 2-2 om de oren. WHC kreeg in de thuiswedstrijd met 0-1 klop van DOS’37. Beide ploegen zal revanche willen voor deze wedstrijden. CSV Apeldoorn is thuis moeilijk te verslaan. WHC zal van goeden huize moeten komen om de drie punten mee te nemen naar Wezep. Uiteindelijk geeft het thuis voordeel de doorslag. De winst is voor CSV Apeldoorn

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer