Voorbeschouwingen overige wedstrijden eerste klasse D

Zaterdag staan er mooie wedstrijden op het programma in de 1e klasse D. De meeste aandacht gaat ongetwijfeld uit naar de topper tussen SVZW en DFS. Lukt het DFS om meer afstand te nemen van SVZW, of juist niet, en komen de Wierdenaren dichterbij. Ook twee mooie derby’s staan op de rol. Bennekom tegen DTS en de strijd in Kampen tussen Go Ahead en KHC. Bij de overige wedstrijden zijn de belangen ook groot. Want er staan heel veel ploegen dicht bij elkaar in de middenmoot. En de voorsprong op de onderste plaatsen is minimaal. Spanning en sensatie is dus ook deze zaterdag weer volop aanwezig.

Bennekom – DTS Ede

Een mooie derby staat op het programma in Bennekom. Maar de thuisploeg is niet in goeden doen de laatste tijd, de drie wedstrijden na de winterstop werden allemaal verloren. DTS (foto) is uitstekend begonnen na de winterstop, zij wonnen alle drie de wedstrijden die op het programma stonden. DTS doet daardoor mee in de kop van de ranglijst, en heeft ook nog kansen op de 2e periode. In een derby weet je het nooit, maar de goede vorm van DTS zorgt ervoor dat zij deze wedstrijd gaan winnen.

Dos Kampen – CSV Apeldoorn

Dos Kampen (foto) verloor afgelopen zaterdag maar net van DOS’37. Ook CSV Apeldoorn verloor zaterdag jl. van WHC met 2-3. Beide ploegen staan mooi in de middenmoot, maar moeten toch nog wel wat punten pakken, om definitief veilig te zijn. Op papier lijken de ploegen elkaar niet veel te ontlopen. Dat zal zaterdag ook blijken in de wedstrijd, want deze eindigt in een gelijkspel.

Go Ahead Kampen – KHC

Een mooi affiche, deze wedstrijd tussen de twee plaatsgenoten. Beiden kunnen ze de punten heel goed gebruiken, want de stand op de ranglijst is zorgelijk. Vooral voor rode lantaarndrager KHC. De twee kemphanen wonnen afgelopen zaterdag hun wedstrijd. Dat zorgt ervoor dat ze allebei vol vertrouwen zijn voor deze strijd. Onder de ogen van veel toeschouwers ontrolt zich ongetwijfeld een spannend schouwspel volle passie en inzet. Go Ahead scoort net iets gemakkelijker, en dat geeft de doorslag. De winst gaat naar Go Ahead.

Hierden – SDV Barneveld

Hierden verloor zaterdag nipt van koploper DFS. Omdat KHC wel won is de voorsprong op de laatste plek nog maar 1 punt. SDV Barneveld verloor ook afgelopen zaterdag. Met 2-3 was SVZW net iets sterker. Hierden zal gaan voor de winst in deze thuiswedstrijd. SDV Barneveld moet in staat zijn om deze uitwedstrijd te winnen. Drie punten gaan mee met het team van trainer Johan de Man.

Nunspeet – DOS’37

Alleen het doelsaldo zorgt er nog voor dat Nunspeet op plaats 11 op de ranglijst staat. Blijft dat zo, dat speelt Nunspeet volgend seizoen ook nog in de 1e klasse. Maar de thuisclub beseft zeker wel, dat ze nog wat punten moeten halen in de komende wedstrijden. Bij DOS’37 is dat besef ook aanwezig, en ze brengen dat ook in praktijk. Na de winterstop zijn de bezoekers nog ongeslagen. Het moet lukken om die status nog te behouden. De drie punten gaan mee naar Vriezenveen.

WHC – DZC’68

WHC staat op de 4e plaats en doet nog volop mee om de bovenste plaatsen. Voor de bezoekers uit Doetinchem is de situatie totaal anders. Door de resultaten na de winterstop zijn er weer meer donkere wolken verschenen aan de handhavingshemel. Vooral verdedigend laat de club heel wat steken vallen. WHC beschikt over sterke spitsen die ook in staat zijn om te profiteren van de kansen die DZC’68 weg geeft. Thuis is WHC ijzersterk, en dat zal in deze wedstrijd ook weer blijken. Drie punten blijven in Wezep.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer