NEO kent geen problemen met BWO: 3-0

Door met 3-0 te winnen van hekkensluiter BWO heeft NEO de positie in de subtop geconsolideerd. Het enige dat de ploeg van Jan Willem van Holland verweten zou kunnen worden is dat de 3-0 ruststand na de thee niet verder uitgebouwd werd. NEO – BWO kwam wat traag op gang en pas na ruim tien minuten kreeg NEO de eerste mogelijkheid. Wessel Bom stoomde op over de linkerkant, maar zijn voorzet bereikte helaas niemand.

Een paar minuten later was het echter wel raak. Uit een van de vele corners belandde de bal bij Max Brunninkhuis die met links de uiterste hoek naast doelman Bakkers vond: 1-0Het duurde een minuut of toen aleer NEO de voorsprong uitbouwde Een mooie aanval bracht de bal bij Mauro Lohuis die Ron Spoler in stelling bracht. Diens harde schot belandde via de BWO-goalie in het doel: 2-0.

BWO had voor de pauze slechts één kansrijk moment. Een terugspeelbal werd door de arbiter van dienst ten onrechte niet als zodanig beoordeeld en de tamelijk werkloze Douwe Everink kon de bal ongestraft oppakken. Na een kleine 40 minuten viel de 3-0. Een soepel lopende aanval werd door Bjorn Tijhuis afgesloten met een voorzet op maat. Twan Weghorst kwam voor zijn tegenstander en zijn kopbal sloeg als een granaat in het BWO-doel: 3-0. Hiermee was de wedstrijd feitelijk al beslist.

Na de pauze veranderde er erg weinig aan het speelbeeld. NEO domineerde, maar ook BWO kreeg een tweetal mogelijkheden. Het bleef echter bij een schot recht op Douwe Everink en een fraaie lob van Timo Voss, die na klungelwerk in de NEO-defensie de lat raakte.

NEO kreeg legio mogelijkheden de voorsprong uit te bouwen, maar de accuratesse ontbrak helaas in het tweede bedrijf. Twan Weghorst miste het doel nipt na een vrije trap van Jochem Stam, Max Brunninkhuis schoot eerst net naast en wat later rakelings over na een mooie aanval over rechts en Jochem Stam zag een vlammende schot overgetikt door Bakkers.

Al met al een rimpelloze overwinning van NEO tegen een BWO dat in het weekend dat bekend werd dat clubman Geert Veldhuis de nieuwe trainer wordt, de achterstand op Vogido zag oplopen tot maar liefst negen punten Het lijkt voor de Noorkers een bijna kansloze zaak om regelrechte degradatie te voorkomen.

NEO speelt volgende week weer thuis. Schalkhaar, dat met 4-1 werd geklopt door Suryoye, is dan de tegenstander. In de heenwedstrijd kwamen beide ploegen niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.