Turntalenten gaan de strijd aan in Wierden

In sporthal ‘n Dikken in Wierden kwamen afgelopen zaterdag ongeveer 200 turnsters in actie. De turnsters die tijdens de eerste wedstrijd op 18 januari niet rechtstreeks waren geplaatst konden in Wierden nog proberen een plaats te bemachtigen voor de regiofinale van de 4e divisie op 21 maart in Emmeloord.

De organisatie van deze play-off wedstrijd was in handen van GV Wierden. De turnsters in de verschillende categorieën van instap tot en met senior hebben gestreden op de vier verschillende toestellen (balk, brug, sprong en vloer). Het niveau lag hoog en voor het publiek was er dan ook genoeg om naar te kijken!

In de derde wedstrijd was het de beurt aan twee turnsters van GV Wierden. De instappers Yfke Postma en Eline Peterink mochten in actie komen! Eline heeft een vijfde plaats behaald en was zelfs eerste op brug. Hiermee heeft Eline zich weten te plaatsen voor de regiofinale! Ook Yfke had een goede wedstrijd en heeft verbeterpunten laten zien ten opzichte van de eerste wedstrijd, helaas was het niet voldoende voor een finaleplaats.

Naast Eline mag ook junior turnster Daphne Sleumer in actie komen tijdens de finale in Emmeloord! Daphne wist tijdens de eerste wedstrijd op 18 januari een zilveren medaille te behalen en had zich daarmee al rechtstreeks geplaatst voor de finale.

Newsoutside Sportverlichting