HCR Prinsen en BC Bousema delen de punten

Onder grote belangstelling is de derby in de eredivisie driebanden tussen het Lochemse BC Bousema en het Haarlose zondagmiddag in Haarlo in een puntendeling een geëindigd. Halverwege was de wedstrijd ook al in evenwicht door overwinningen van Wereldkampioen Torbjorn Blomdahl op Stefan Galla en van Frans van Schaik op Raymund Swertz.

De Amsterdammer begon zijn partij uitstekend met en serie van dertien caramboles in de tweede beurt. Halverwege stond hij na negen beurten zelfs op een 10-22 voorsprong. Daarna raakte hij de controle over zijn spel langzaam maar zeker kwijt en kon Swertz terug komen tot 35-35 in de 35ste beurt. In een spannende eindfase was het toch Van Schaik die na veertig beurten met 35-40 aan het langste eind trok.

Op de andere tafel hielden Blomdahl en Galla elkaar tot 26-25 na 19 beurten goed in evenwicht. Met series van tweemaal zes, eenmaal een nul en een slot van twee caramboles besliste de Zweed na 23 beurten de partij. De Duitser Galla bleef op 28 caramboles steken.

In het tweede deel van de wedstrijd speelde Dick Jaspers tegen Johan Loncelle een topwedstrijd. In elf beurten versloeg hij de Belg met 40-16 met onder andere series van dertien, in de derde beurt, en van twaalf caramboles in de vijfde beurt. Loncelle kon daar weinig tegenover stellen en kwam niet verder dan zestien caramboles.

Op de andere tafel kwam Wesley de Jaeger uitstekend uit de startblokken en stond tegen Anno de Kleine (foto) halverwege na veertien beurten al op een 6-22 voorsprong. In het vervolg deed De Kleine nog wel iets terug met een serie van acht caramboles, maar De Jaeger trok met series van drie, zeven en tweemaal één carambole met 24-40 in 23 beurten aan het langste eind.

Dit is een terechte uitslag. Wij waren sterk op één en twee, maar zij op drie en vier”, aldus captain Dinand Prinsen. Ronny Hazewinkel, captain van BC Bousema, was een zeer tevreden man. “Als je tegen zo’n team in deze opstelling een punt pakt dan heb je het gewoon goed gedaan”.

Zaterdagavond won HCR Prinsen ook de tweede wedstrijd in de vierde ronde van de KNBB van ‘t Ivoor. Werd uit al met 0-8 gewonnen, dit keer werd het 6-2.

Foto’s: Jaap Gönning

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer