Dames C1 Olympia Hengelo geplaatst voor het NK handbal

De dames van Olympia Hengelo C1 hebben zich afgelopen zondag geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap in Aalsmeer op zaterdag 18 april. Met nog 4 wedstrijden te gaan, zijn zij niet meer in te halen. Momenteel staan de dames uit Hengelo op een 2e plek en spelen zij komend weekend uit tegen Dalfsen. Kwiek Raalte staat momenteel bovenaan en zullen de terechte kampioen worden in de jeugddivisie Noord-Oost. Daaronder is het nog spannend tussen Olympia Hengelo en Wijhe’92.   Zij spelen op zaterdag 28 maart in Wijhe nog tegen elkaar.
De dames van Olympia spelen nu voor het 2e jaar in de divisie. Vorig jaar hun debuut in de divisie en nu in de top van de jeugddivisie.  Binnen dit team zijn er 7 speelsters die ook trainen bij de handbalschool Twente. Daarnaast zijn er 2 speelsters geselecteerd voor Oranje U16. Doelstelling was: meedoen rond plek 4/5. Maar de ontwikkeling binnen dit team gaat erg hard vandaar dat de doelen halverwege al werden bijgesteld naar plaatsing NK. De beste 3 van deze divisie spelen op het NK. Evenals de beste 3 van West en de top 2 van Zuid. Er gaan 8 teams naar dit NK en daar wordt gespeeld in 2 poules. De verwachting is dat Quintus en VOC zich zullen plaatsen omdat zij al jaren een hele goede jeugdopleiding hebben. Daaronder zitten SEW en VZV. Een van deze 2 ploegen gaat ook naar het NK. Ook deze teams spelen al jaren op het NK. In de afdeling Zuid heeft Tachos uit Waalwijk zich al geplaatst en daaronder strijden V&L en NOAV voor het laatste ticket.
Begin april zal de loting worden verricht op het bondsbureau. Hoe de kansen zijn voor Olympia Hengelo is nog even de vraag. Met een gunstige loting kun je wel ver komen. Het is wel zo dat de opleiding in regio West momenteel veel verder is. Zij maken vele trainingsuren en spelen al jaren voor plaatsing NK. Het doel is gehaald; maar de 4 resterende wedstrijden willen de dames van Olympia ook graag in winst omzetten. Daarna gaat de voorbereiding op het NK beginnen.
Newsoutside Sportverlichting