Atleten asv Atletics zeer succesvol

Het afgelopen weekend stonden er weer veel atletiek wedstrijden op de kalender. Loopgroep De Zandstuve organiseerde op zaterdag 29 februari “De halve van Vroomshoop”. Een mooie wedstrijd met diverse afstanden door het buitengebied van Vroomshoop. Op de 5km cani cross bij de vrouwen stond Loes Koelman samen met haar hond Pink aan de start. Loes en Pink (foto) liepen een goede wedstrijd en na 23.45 kwamen zij over de finish en dat leverde een mooie derde plaats op.

In Ommen werd de laatste wedstrijd voor het Vechtdal cross competitie gehouden. De organiserende vereniging was ACO Ommen die de atleten weer een uitdagend parcours aanboden. Door de hevige regenval was het parcours behoorlijk zwaar geworden. Bij de meisjes t.m. 9 jaar was Julia Seppenwoolde het snelste. Julia liep de 1.750 meter in 7.13 en dat leverde haar niet alleen de eerste plaats op maar ook de eerste plaats in het eind klassement van de cross competitie.

In de categorie 13 tm 15 jaar deed broer Wouter Seppenwoolde hetzelfde als Julia. Ook hij won zijn race, in 6.15, en ook in het eind klassement werd hij eerste. Bjorn Bruinsma werd, zonder zaterdag zelf in actie te komen, derde in het eindklassement. Bij de meisjes 13 tm 15 jaar werd Esmee Mulder 3de in 7.49.

Op de 5km bij de vrouwen was Liesbeth Voorthuijsen in een mooie strijd verwikkeld om de 2de plaats. Helaas had haar tegenstandster aan het eind iets meer energie over en moest Liesbeth genoegen nemen met de derde plaats. (21.24)

Atletiek vereniging Hanzesport uit Zutphen organiseerde zondag 1 maart de jaarlijkse 8 kastelen loop in het Gelderse Vorden. Hier stonden veel Atletics atleten, die trainen onder Herman Moelard, aan de start op de halve marathon en de 30km. Bij de mannen senioren werd Michel Kerkdijk, met grote overmacht, eerste in 1.12.36. Bij de masters 35+ liep Onno Poorterman de halve marathon in 1.20.45 en daarmee pakte de zilveren medaille.

De langste afstand in Vorden was de 30km. Nick Zwienenberg liep daar makkelijk weg bij zijn directe concurrenten en kwam met ruime voorsprong als eerste over de finish in 1.47.56. Maar ook bij de masters 35+ was de eerste plaats voor Atletics. Frank Meijer had 1.49.43 nodig voor zijn 30km (2de overall). De 8 kastelen loop werd door veel atleten gebruikt als trainingswedstrijd voor de marathon van Enschede of Rotterdam.