SVZW opnieuw naar Kampen, nu voor wedstrijd tegen KHC

Op 22 februari jl. reisde SVZW af naar Kampen voor de bekerwedstrijd tegen Go Ahead. Zaterdag 7 maart as. gaat de trip weer naar Kampen, nu voor de competitie wedstrijd tegen KHC. Op 14 juni 1914 werd de club opgericht. De club speelt voor het 5e opvolgende seizoen in de 1e klasse D. De voorgaande seizoenen lukte het om meestal in de middenmoot te eindigen. Dit seizoen heeft KHC het echter moeilijk. Op dit moment staat KHC op 13e plaats. Blijft dat zo dan moet KHC zich proberen te handhaven via de nacompetitie. En dat is niet conform de verwachting die aan het begin van dit seizoen er was. Maar KHC draait vanaf de start van de competitie moeizaam.

Na de winterstop zijn de resultaten wel verbeterd. Uit de vier gespeelde wedstrijden na de winterstop werden 5 punten gehaald. Hierdoor heeft KHC de rode lantaarn overgedaan aan Hierden. De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat dit is op basis van het betere doelsaldo. KHC zal op deze weg willen doorgaan en in de resterende 10 wedstrijden nog de nodige punten bij elkaar willen spelen. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, maar KHC zal toch graag terug kijken op de thuis wedstrijden tegen SVZW. Want in de drie competitie wedstrijden die beiden ploegen tegen elkaar speelden in Kampen, won KHC twee maal.

Van KHC weet je dat ze strijden voor elke meter. Probleem dit seizoen is het scoren van doelpunten. KHC is op dit moment de minst scorende ploeg van de 1e klasse D. Vorig seizoen speelde de veel scorende Jeffrey de Nooijer nog voor KHC, maar hij is vertrokken naar Zwolsche Boys. Ozhan Kardag is nu de speler met de meeste goals, 7 stuks, achter zijn naam. Trainer Herman Oosterhaar is voor het 8e seizoen werkzaam voor KHC. Dit is tevens zijn laatste seizoen en dat zal hij willen afsluiten in de 1e klasse. Zijn opvolger is Kenan Durmusoglu, de huidige trainer van DOS’37.

SVZW kwam op 15 februari voor het laatst in actie voor een competitiewedstrijd. In een geweldige mooie en spannende wedstrijd werd er op het nippertje met 2-3 verloren van koploper DFS. Normaal gesproken is SVZW nu uitgeschakeld voor het kampioenschap. Want het lijkt er niet op dat het DFS nog veel wedstrijden gaat verliezen. Maar dit wil niet zeggen dat SVZW nu alles laat lopen in de competitie. Zelf proberen om de nodige wedstrijden te winnen zodat DFS nog steeds weet dat de achtervolgers hen op de hielen zitten.

Na 15 februari kwam SVZW nog in actie voor de beker, en speelde 2 oefenwedstrijden om zo klaar te zijn voor laatste 10 wedstrijden in de competitie. Gelukkig zijn er weer wat meer spelers beschikbaar na blessures. Ook lukt het elke wedstrijd wel om te scoren. Vooral Frank Smit en Bas ter Hogt hebben hun vizier goed scherp staan. Yessin Maskoul weet dit seizoen ook weer van wanten, maar hij is de laatste wedstrijden meer de aangever in plaats van de afmaker. Op papier moet SVZW in staat zijn om te winnen van KHC, maar dat zal geen gemakkelijke opgave worden. Dat weet trainer Philip Agteres ook, aan hem de taak, samen met de technische staf, om met het juiste strijdplan te komen voor deze ontmoeting. De wedstrijd op Sportpark De Venen in Kampen begint om 14:30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer