Voorbeschouwingen overige wedstrijden eerste klasse D

Zaterdag komen alle ploegen weer in actie in de 1e klasse D. Na 15 februari stonden er twee weken geen competitie wedstrijden op het programma. De komende weken gelukkig weer elke zaterdag wedstrijden. De strijd om de 2e periode kan zaterdag as. beslist worden. DFS heeft de beste papieren in handen voor deze titel, maar DTS is nog niet helemaal kansloos. Bovenin lijkt de spanning wat uit de kampioensrace, maar onderin is er sprake van een enorm spannende strijd. Vijf ploegen staan dicht bij elkaar. Er is maar 4 punten verschil. Er valt met nog geen zinnig woord te zeggen hoe de degradatie strijd gaat eindigen.

Bennekom – Hierden

Bennekom (foto) is helemaal van slag na de winterstop. Alle 5 gespeelde wedstrijden gingen verloren. Hierdoor is Bennekom afgezakt op de ranglijst. Hierden is op dit moment de rode lantaarn drager in de 1e klasse D. Zij zullen nog de nodige punten moeten halen om uit de problemen te komen. Bennekom is het verplicht aan de eigen supporters om een keer weer een overwinning te behalen. Dat moet gaan lukken tegen Hierden.

DFS – WHC

Koploper DFS staat er al riant voor in de competitie. Slagen zij erin om thuis te winnen van WHC, dan hebben zij geen last meer van WHC. Dan is de voorsprong op WHC al twaalf punten. De bezoekers uit Wezep weten bij aanvang van de wedstrijd ook al wel dat ze eigenlijk niet meer meedoen in de race om de titel, maar winnen zij in Opheusden, dan is de achter stand niet helemaal onoverkomelijk. DFS is een heel sterk team, dat laten zij ook zien in deze wedstrijd. De winst is voor de koploper.

DOS’37 – Go Ahead Kampen

DOS’37 heeft de laatste wedstrijden de nodige punten binnen gehaald. Hierdoor staan ze nu op de 8e plaats, en is de ploeg nagenoeg zeker van een langer verblijf in de 1e klasse. Voor Go Ahead is dit nog lang niet het geval. Zij krijgen veel complimenten voor het door hun gespeelde voetbal, maar daar heb je niets aan, wanneer dat voetbal geen punten oplevert. Dos’37 zal deze wedstrijd in elk geval niet willen verliezen, zodat de punten voorsprong op Go Ahead in takt blijft. Na een gelijk opgaande wedstrijd kunnen beide ploegen 1 punt bijschrijven.

DTS Ede – CSV Apeldoorn

DTS is heel goed uit de winterstop gekomen. 12 punten uit de laatste 4 wedstrijden. Bovendien wisten zij afgelopen zaterdag DFS uit de beker te spelen. CSV is het hele seizoen al wat wisselvallig, klinkende overwinningen worden gevolg door onbegrijpelijke nederlagen of gelijke spelen. DTS wil graag door gaan met goede resultaten halen na de winterstop. CSV Apeldoorn lijkt op dit moment niet staat om te winnen in Ede.

DCZ’68 – DOS Kampen

DZC’68 heeft al aardig wat punten bij elkaar gespeeld om ervoor te zorgen dat er ook volgend seizoen 1e klasse voetbal wordt gespeeld in Doetinchem. Maar veilig zijn de gastheren nog lang niet. Dos Kampen staat nu mooi in de middenmoot, maar kan nog niet helemaal gerust achter over leunen. Er moeten nog wel een paar resultaten geboekt worden. DOS Kampen zal in elk geval voor een punt gaan tegen DZC’68, maar hoopt natuurlijk om met 3 punten weer naar Kampen te gaan. Ook de thuisploeg zal gaan voor een gelijkspel. De verwachting is beide ploegen met 1 punt de wedstrijd afsluiten.

SDV Barneveld – Nunspeet

De thuisclub staat nu 5e op de ranglijst. De achterstand op de 4e plaats is op dit moment 6 punten, dus nog meer klimmen op de ranglijst wordt een moeilijk verhaal. Zakken op de ranglijst kan wel, want de nummers 6 t/m 9 staan heel dicht bij elkaar. Nunspeet heeft heel andere zorgen. Zij staan 12e op de ranglijst. Blijft dat zo aan het eind van dit seizoen, dan zal via de nacompetitie een langer verblijf in de 1e klasse moeten worden veilig gesteld. SDVB is thuis nagenoeg ongeslagen. Ook Nunspeet is niet in staat om punten te halen in Barneveld.

Newsoutside Sportverlichting