Blauw Zwart opnieuw langs Olympia’22

Zaterdag stond voor Blauw Zwart de wedstrijd tegenOlympia’22 op het programma. De vorige wedstrijd in Borculo wisten de Wierdenaren met 17-20 te winnen. Blauw Zwart begon scherp aan de wedstrijd en wist binnen de kortste keren een 3-0 voorsprong te pakken. Hierna verslapten de Wierdenaren iets en wist ook Olympia meer in de wedstrijd te komen. De ploeg uit Borculo wist de stand gelijk te trekken naar 4-4. Vanaf hier bleef het gelijk opgaan. Vlak voor rust wist Blauw Zwart nog een gaatje te slaan. De kleedkamer werd opgezocht met een stand van 9-7.

Olympia wist na rust de stand nog gelijk te trekken tot 9-9 maar de Wierdenaren pakten hierna volledig het initiatief. Blauw Zwart hield het verdedigend goed dicht, had veel rebound en begon de kansen af te maken. Zij wisten dan ook acht keer achter elkaar te scoren (17-9). De wedstrijd leek door deze grote voorsprong gespeeld maar Olympia wist in de slotfase nog redelijk terug te komen, eindstand: 21-18. Een goede overwinning voor de Wierdenaren waarbij zij eigenlijk geen enkel moment in gevaar zijn geweest. Volgende week speelt Blauw Zwart haar wedstrijd in de Zomp in Enter: om 15:20 tegen Ons Clubje uit Glanerbrug.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer