Dames Dynamo winnen eindelijk eens van V.C.V.

Over “Angstgegner” willen we niet spreken maar dat het voor de Tubberger dames altijd moeilijk spelen is tegen V.C.V. is een gegeven. Ook de thuiswedstrijd werd met 3-2 verloren dus daar moest maar eens een keer verandering in komen. En dat kwam er. De Tubberger dames wonnen keurig met 1-3.

De wedstrijd begon met het “Corona”-protocol wat betekende dat er geen handen werden geschud. Een wat andere start dan normaal. Dat gold ook voor het jeugdige Dynamo dat op een paar plaatsen was gewijzigd ten opzicht van de laatste competitiewedstrijd. De Twentse gasten begonnen te afwachtend. De Varsseveldse dames daarentegen waren enthousiast en speelden met heel veel servedruk. Bij 10-10 werd de ene na de andere superstrakke serve afgevuurd op de Tubberger pass-linie. Het verschil was gemaakt en Dynamo kreeg het maar niet voor elkaar om haar favoriete spelletje te spelen. Op de 25-18 was dan ook niets aan te merken.

In de tweede set nam VCV al snel een 7-2 voorsprong. Vanaf dat moment kwamen de oranje-hemden beter in het spel. Bij 10-10 was de stand weer gelijk en bleven de rest van de set aan de positieve kant van de score. Passend stond het weer goed waardoor de aanvalsters mooi in stelling konden worden gebracht. Bij 21-23 werd het nog spannend. Toch speelde Dynamo het zeer volwassen uit en was het op het tweede setpunt raak. Met 24-26 was de stand in sets weer gelijk.

Ook in de derde set waren lange, leuke ralley’s te zien. Beide teams knokten voor elk punt en tot 16-16 kon het alle kanten op. Gelukkig voor Dynamo dacht Lieke Mensink daar anders over. Een meer dan uitstekende periode brak aan voor de Tubberger gasten. VCV kwam er niet meer aan te pas. Lieke Mensink serveerde ineens door naar 16-25. Het verzet van VCV was gebroken.

Van meet af aan was Dynamo in de vierde set bij de les. Al snel gaf het scorebord een verschil van 5 punten aan en dit werd deze set staag uitgebreid. Dynamo was op alle fronten in deze set beter dan de thuisploeg. Met 17-25 en een 1-3 overwinning werd V.C.V. terecht verslagen.

Met deze overwinning staat Dynamo keurig op een vijfde plaats en kan het zich gaan opmaken voor de vierde confrontatie dit seizoen met de buurvrouwen van Krekkers.