Moeizame maar verdiende zege SVZW in Kampen bij KHC

Duidelijk was dat SVZW in Kampen bij KHC uitsluitend bij een overwinning gebaat waren om in ieder geval nog enigszins in het spoor te blijven van trotse koploper DFS uit Opheusden (dat overigens ook weer won). Dat moest gebeuren zonder de geschorste aanvoerder Robin de Jong en de snelle Yessin Maskoul en nog steeds een aanzienlijk aantal geblesseerden. In de 2e minuut was het al bijna raak voor de thuisploeg toen de bal maar nipt naast het doel van Julian Bakker verdween. KHC stichtte met name gevaar via de rechterflank, de eerste corner was dan ook voor KHC in de 10e minuut. Het keiharde schot van KHC speler Burak Alp in de 13e minuut miste het doel op een haar na en pas na een kwartier spelen kwamen de bezoekers dichtbij een doelpunt via Frank Smit, KHC sluitpost Bryan Wielandt redde bekwaam.

Zes minuten later was Frank Smit wel succesvol, hij knalde de voorzet van Maarten Smit droog en onhoudbaar in de touwen, 0-1. Onmiddellijk na de aftrap een reuzekans voor KHC-er Ozhan Kardag, de spits miste jammerlijk. Beide ploegen zochten de aanval, de kwaliteit van het spel was echter matig. In de 44e minuut was Tom Diender heel dichtbij de gelijkmaker, hij hield er slechts een corner aan over. Vlak voor rust verzuimde SVZW spits Jesper Middelkamp de bal af te geven voor de 0-2, het bleef bij die 0-1 voorsprong tevens ruststand.

Na rust geen wijzigingen bij beide opponenten en werd de corner genomen door Bas ter Hogt ruim overgewerkt door Frank Smit. Kort daarop, in de 48e minuut, moest Nigel Michels er geblesseerd vanaf en SVZW trainer Philip Agteres bracht Matthijs Witten als vervanger. In de 53e minuut opnieuw een enorme kans voor KHC en weer wist de ploeg deze niet in een doelpunt om te zetten. Uit de counter sprintte invaller Matthijs Witten richting het Kamper doel, zijn schot ging naast.

Het spel bleef intussen matig over en weer met nog steeds die 0-1 stand op het scorebord en in de 69e minuut besloot KHC trainer Herman Oosterhaar tot een dubbele wissel: Livai Vos en Mike Frederiks mochten gaan douchen, hun vervangers waren Karim Gabara en Mitchell Hooisma. Vlak na die wissel mocht Bas ter Hogt vanaf de zijkant een vrije trap nemen welke door invaller Matthijs Witten onberispelijk werd binnen gekopt, 0-2. In blessuretijd belandde een vrije trap van Sefa Yildirim in het KHC muurtje en dus eindigde deze ontmoeting in een verdiende 0-2 overwinning voor SVZW, die door matig spel tot stand kwam. Wel de punten mee naar huis natuurlijk.

Volgende week zaterdag komt vv Bennekom naar Wierden, aanvang 14.45 uur op Sportpark Het Lageveld.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer