MVV’29 in Deurningen niet langs DSVD

Zondag speelde MVV 29 in Deurningen tegen DSVD. De wedstrijd begon voorspoedig voor MVV, na een steekpass van Cas werd Bart Oerbekke diep gestuurd deze legde hem op zijn beurt breed voor de meegelopen Thijs Kamphuis die hem voor een leeg goal kon inschieten. Hierna volgden een paar fysieke minuten waarin er enkele kaarten aan de kant van DSVD vielen. In de extra tijd van de eerste helft was er een ouderwetse scrimmage voor de goal van MVV waarbij de bal een hand raakte en de scheidsrechter besloot resoluut en gaf een penalty aan DSVD die goed werd ingeschoten. De 2 ploegen gingen met een stand van 1-1 de rust in.

De tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde DSVD hanteerde de lange bal en was vooral aan het gokken op de tweede bal. Er waren enkele kleine kansen die vooral ontstonden vanuit dode spelsituaties, rond de 70ste minuut kreeg een speler van DSVD zijn tweede gele kaart en stond DSVD dus met een mannetje minder op het veld. Hierdoor ontstonden er veel ruimtes aan de zijkanten voor MVV. Dit resulteerde ook in enkele goeie kansen maar deze werden niet omgezet in doelpunten. De extra tijd werd erg hectisch met een aantal grote kansen voor MVV en een gevaarlijke omschakeling door een tackle van Bart Boerrigter onschadelijk gemaakt maar hij mocht wel inrukken met een rode kaart.  Daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en ging MVV dus met 1 punt terug.

De volgende wedstrijd van MVV 29 is LSV thuis.