TVC’28 op z’n “Duits” naar winst tegen RKHVV

Na de zeer overtuigende overwinning vorige week op STEVO, moesten afgelopen zondag beide beentjes weer op de grond voor de thuiswedstrijd tegen RKHVV uit Huissen. Beide ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd, maar TVC ’28 greep in de laatste minuut van de officiële speeltijd de overwinning. Na een aftastend begin van de wedstrijd was in het eerste kwartier van de wedstrijd RKHVV meer in balbezit en probeerde TVC ’28 bij balbezit snel om te schakelen. In de 16e minuut leidde zo’n snelle omschakeling tot een mooie aanval, waarbij de bal na een voorzet in het strafschopgebied van RKHVV bleef liggen. Stefan Huiskes kon de bal ongehinderd meenemen en vrij eenvoudig in de hoek van het doel schieten en TVC ’28 op voorsprong zetten.

Het vervolg van de eerste helft gaf hetzelfde beeld: RKHVV probeerde met verzorgd voetbal aan te vallen, maar omdat het achterin bij TVC ’28 goed stond, kon het niet gevaarlijk worden. RKHVV voerde de druk op met verzorgd veldspel maar de eindpasing was vaak onnauwkeurig en wanneer die wel goed was, greep doelman Ruud Hesselink goed in. Daar stond tegenover dat TVC ’28 er snel uit kwam; zo leidde Maarten Booijink met een mooie technische actie (hij poortte zijn directe tegenstander) op de middellijn een mooie counter in waarbij Stefan Huiskes nét te kort kwam om de eindpass te verzilveren.

Ook in de tweede helft probeerde RKHVV van achteruit op te bouwen. Maar omdat Stef Roelofs goed stoorde, kon hij de bal veroveren en breed leggen op Stefan Huiskes, die wederom relatief eenvoudig, maar zeer beheerst de 2-0 liet aantekenen.

Dit was het sein voor RKHVV om extra aan te zetten. Verdedigend stond het bij TVC ’28 nog steeds goed maar uit een discutabele vrije trap, op de rand van het strafschopgebied, werd het toch 2-1. De bal werd van richting veranderd waardoor keeper Ruud Hesselink kansloos was. RKHVV zette TVC ’28 verder onder druk en in de 70e minuut werd het 2-2 uit een corner. Hier zag de verdediging van TVC ’28 er minder goed uit.

RKHVV voelde even dat er nog meer te halen viel, maar TVC ’28 rechtte de rug en na enkele kleine kansjes werd Okke Schepers in de 90e minuut de matchwinner door bij een goed genomen vrije trap van Thijs Koopman weg te draaien van zijn directe tegenstander en de bal van dichtbij in het dak van het doel te schieten. Een slotoffensief van RKHVV in blessuretijd mocht niet meer baten, zodat na STEVO ook RKHVV aan de zegekar van TVC ’28 werd gebonden.

Volgende week staat er voor TVC’28 een uitwedstrijd op het programma en wel tegen v.v. Winterswijk. De aftrap is om 14.00 uur.