Dames Tornado in vijf sets lang Rivo

Na een paar weken vakantie, carnaval en een paar oefenpotjes tegen Krekkers D1 en Dynamo D1 kregen de dames uit Geesteren afgelopen zaterdag Rivo uit Rijssen op bezoek. Er was nog wat goed te maken en daardoor was Tornado erg gebrand om deze wedstrijd winnend af te sluiten. Vanaf het eerste moment waren beide partijen gedreven om de punten binnen te halen. Al gauw bleek ook gezien de stand van beide teams dat beide partijen gelijkwaardige tegenstanders van elkaar waren. Bij Tornado verliep deze start goed mede door een goede pass line en aanvalskracht. Hierdoor werd de set met een hoog volleybal gehalte binnen gehaald met 26-24.

De tweede set was een kopie van de eerste. Het ging de eerste helft van de set gelijk op. Tornado had door een goede serve serie een voorsprong gehaald. Deze voorsprong bleef helaas niet lang staan aangezien de dames uit Geesteren helaas niet in staat waren om het aan het net aanvallend af te maken. Toch werd met wilskracht de 2de set binnen gehaald met 25-23.

De 3de en de 4de set waren de dames uit Geesteren de flow kwijt. Het enthousiaste en gedrevenheid werden gemist. Veel eigen fouten werden gemaakt waardoor deze 2 sets naar de dames uit Rijssen gingen.

De 5de set werd vol goede moet ingegaan. Vooraf werd nog even de tactiek en taken doorgenomen. Punt na punt werd binnen gehaald door Tornado waarbij de ontspanning van de ploeg uit Geesteren de doorslag gaf om over de dames uit Rijssen heen te walsen. Door de spanning die ook duidelijk aanwezig was bij het arbitrage duo werd er ook nog bijna vergeten te wisselen van kant. Met een laatste goede serve werd de 5e set binnen gehaald met 15-8. Volgende week speelt Tornado in Barneveld om 17:00 uur tegen SSS.