WVC Volley dames verliest ruim van koploper

Na vier vrije zaterdagen stond er voor de dames van Weghorst Makelaardij WVC Volley weer een wedstrijd op het programma. Niet zomaar een wedstrijd op een zaterdagavond, want er werd gespeeld tegen de koploper Veracles in het verre Groningen.

In de eerste set miste het bij WVC Volley wat aan scherpte, er kon onvoldoende druk worden uitgeoefend op de koploper die vanaf het begin liet zien waarom zij bovenaan staan. Ook de foutenlast aan de kant van WVC was te hoog; eindstand set 1: 25-9.

Dat beloofde niet veel goeds; de knop moest worden omgedraaid om er voor te zorgen dat de Wierdense dames niet erg snel weer met de bus naar huis moesten. En dat leek te lukken in de tweede set; er kwam meer servicedruk vanuit WVC en meer controle over de service van Veracles. Tot 7 punten ging het gelijk op, maar ook aan het einde van de set liet Veracles weer zien wie de sterkste was; 25-17.

Een nieuwe opstelling aan het begin van de derde set zou voor verandering moeten zorgen. WVC Volley kwam steeds beter op gang, net zoals het publiek van Veracles. De toeters, trommels en megafoons konden de Wierdense dames deze set niet afleiden, een spannende set waar het tot aan de 19 punten gelijk op ging. Hierna wist WVC zelfs een kleine voorsprong te nemen. Maar ondanks de setpoints (22-24) lukte het niet om het laatste punt binnen te slepen. Met 26-24 ging ook de derde set naar de thuisploeg.

In de vierde en laatste set kwam WVC Volley er helemaal niet meer aan te pas. Eindstand 25-9. Veracles kan zich na dit weekend dus nog steeds ongeslagen koploper noemen; WVC Volley maakt zich weer op voor een thuiswedstrijd tegen Set Up ‘65 D2. Dit belooft een spannende wedstrijd om de punten te worden.