Realisatie led-verlichting kunstgrasveld avc Luctor et Emergo

Ongeveer een jaar geleden is de projectgroep Luctor Duurzaam in het leven geroepen om te onderzoeken hoe onze vereniging kan verduurzamen. Na een uitvoerige evaluatie van diverse scenario’s heeft de projectgroep geconcludeerd dat investeringen in led-verlichting en zonnepanelen een grote besparing voor onze vereniging zullen opleveren. Met hulp van de Groene Club (partner KNVB) is dit verduurzamingsproject verder uitgewerkt.

Eind 2019 is hiervoor subsidie aangevraagd en deze heeft Luctor ook voor beide aanpassingen bevestigd gekregen. Als eerste zal de huidige verlichting van het kunstgrasveld vervangen worden door led-verlichting. In een later stadium zullen zonnepanelen op het dak van ons clubhuis worden geplaatst. Al met al zal onze vereniging bij het realiseren van beide investeringen ruim 50.000 kWh aan elektriciteitsverbruik besparen. Hierdoor zal de jaarlijkse energierekening zo’n € 8.000,- lager uitvallen.

De firma Luximprove uit Zeeland heeft maandag 9 maart de led-armaturen geïnstalleerd. Niet alleen wordt er vanaf nu dankzij deze led-armaturen energie bespaard, maar zal het kunstgrasveld ook voorzien zijn van een kwalitatief betere verlichting. We hopen dat wij als club veel plezier van deze investering gaan beleven.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer