Samantha Schorn volgend seizoen trainer NKC’51 2

Samantha Schorn zal volgend seizoen de trainer/coach zijn van NKC’51 2. Zij is op dit moment trainer/coach van NKC’51 A1 en zal dus volgend seizoen doorschuiven naar het tweede team. Hierbij zal ze Alfred Wind opvolgen, die eerder al had aangegeven te stoppen.

Schorn (voorheen Jonkman) heeft als korfbalster gespeeld voor AKC, DOS-WK en DOS’46 in de Korfbal League. Ze werd hierin gekroond tot beste korfbalster in 2007, en ze werd 2 keer topscoorder onder de vrouwen. Daarnaast kwam ze ook uit voor het Nederlands team. Deze ervaringen neemt ze nu mee in haar trainerscarrière. Ze was in het begin van dit seizoen actief als interim-trainer bij AKC 1 en is vanaf de zaalperiode actief als trainer/coach van NKC’51 A1.

NKC’51 2 is op dit moment een jonge, talentvolle ploeg die graag hogerop wil en in de huidige zaalcompetitie ook volop in de race is voor het kampioenschap. Dit is voor Schorn een mooie uitdaging in haar trainerscarrière.

Samantha Schorn zal bij NKC’51 samen gaan werken met Gert Schorn, waarvan het contract onlangs met een jaar verlengd is. Beiden komen van AKC en Samantha is getrouwd met de neef van Gert, dus ze kennen elkaar goed.

Ook de teambegeleiders Michel Pleizier en Mieke Buis gaan door. Daarnaast zal verzorger Liesbeth Mengerink volgend seizoen stoppen. De vereniging is daarom nog op zoek naar een nieuwe verzorger en een trainer/coach voor A1.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer