Achilles Enschede wint vrij gemakkelijk derby van Sc. Enschede

Achilles Enschede had zaterdag een gemakkelijke middag op sportpark Het Diekman. De formatie won met 3-0 van Sportclub Enschede en blijft zo hoop houden op een eindklassering in het linker rijtje. Zoals vaker dit seizoen maakte Achilles het zich onnodig lastig, door na de openingstreffer niet de 2-0 te scoren. De openingstreffer viel na 25 minuten. Na een mooie steekbal op Stijn Kremers, die de bal breed legde op Youri Verveld, tekende laatstgenoemde voor de 0-1.

In de tweede helft stond invaller Thijs Bos aan de basis voor de 0-2. Hij verlengde een lange bal, waarna Job ter Horst één-op-één met de keeper voor de tweede Achilles treffer zorgde. Achilles speelde een goede tweede helft en had daarin uit kunnen lopen naar een grote overwinning. Toch werd het ‘slechts’ 0-3 door een late goal van Russell Manuel.

Door de overwinning blijft Achilles in het spoor van het linker rijtje. In de tweede periode is Achilles op de zesde plaats geëindigd. Komende zaterdag begint Achilles thuis tegen Drienerlo, aan de derde periode. Aanvang: 15.00 uur.

Foto’s Wicher Folkers

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer