Afgelastingen sportevenementen door Corona virus

Het kabinet heeft donderdag besloten om alle evenementen, ook sport, met meer dan 100 personen tot en met 31 maart af te gelasten. De KNVB heeft bepaald dat er zowel in het betaald voetbal als in het amateurvoetbal niet gespeeld zal worden. Ook de interlands van Oranje op 26 maart tegen de Verenigde Staten en 29 maart tegen Spanje vinden geen doorgang.

De KNBB had eerder al besloten dat er tot en met 18 maart geen biljartcompetitie wedstrijden gespeeld zouden worden.

De KNHB had in navolging van de adviezen van de regio’s in Noord Brabant al het besluit genomen dat ploegen uit deze provincie zowel uit als thuis niet in actie zullen komen en heeft vandaag alsnog besloten het advies van het NOC*NSF op te volgen en alle wedstrijden zowel landelijk als regionaal tot en met 31 maart af te gelasten.

De NeVoBo heeft alle wedstrijden van zowel de heren als de dames tot en met 31 maart afgelast en volgt daarmee het advies van de NOC*NSF.

Ook de NBB, Nederlandse Basketbal Bond, heeft tot en met 31 maart alle competitiewedstrijden afgelast. Ook de finales van de Basketball Cup op 28 en 29 maart gaan niet door.

De KNZB heeft besloten, conform het advies van de regering en het RIVM, alle door de KNZB georganiseerde competitiewedstrijden tot en met 31 maart stop te zetten.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer