Amicitia thuis onderuit tegen De Meeuwen

Na de overtuigende winstpartij van Amicitia vorige week tegen OWK stond afgelopen zaterdag de ontmoeting tegen De Meeuwen op het programma. Vorig jaar december werd in Putten na een pittige wedstrijd een kostbaar punt uit het vuur gesleept. In de voorbereiding deze week viel topschutter Quinten Landkroon uit vanwege een blessure.

Voorafgaand was duidelijk dat het geen eenvoudige wedstrijd zou gaan worden. De Meeuwen stond afgetekend op een tweede positie, vijf punten achter koploper Unitas. De Vriezenveense formatie begon voortvarend aan de eerste helft (6-3) maar moest al snel toezien hoe De Meeuwen het initiatief geheel naar zich toe trok (7-14). De ploeg uit Putten speelde dynamisch en verzilverde de ene kans na de andere. Amicitia ploeterde voort, kwam voor rust nog enigszins terug waarbij het bovendien een strafworp vergat te scoren (9-15).

Na rust was het wedstrijdbeeld vergelijkbaar met dat van de eerste helft. Met enkele wissels probeerde coach Patrick Hage het tij bij de Vriezenveners nog te keren, maar te veel spelers zaten niet in de wedstrijd (14-24). En De Meeuwen toonde zich uiteindelijk een maatje te groot voor de oranjekragen. Al met al voor Amicitia een eindresultaat (17-28) om snel te vergeten en de focus te verleggen naar de komende weken waarin het punten zal moeten verzamelen.

De pijn van verliezen werd nog eens vergroot doordat concurrent Wit-Blauw thuis zeer verrassend koploper Unitas de eerste nederlaag toebracht en OWK te sterk bleek bij Dos (W). Door dit resultaat staat Amicitia vooralsnog op een zevende plaats in de poule, vier punten boven ASVD dat verloor van AVO. Een spannende eindfase dus in de Overgangsklasse B en Amicitia zal alle zeilen bij moeten zetten in de strijd om handhaving. Komende zaterdag reist het naar Assen voor de wedstrijd tegen AVO.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer