ASV Atletics 3de op NK adventure race

In Berlicum werd afgelopen zaterdag het Nederlands Kampioenschap adventure race georganiseerd. Adventure Racing is een multidisciplinaire sport waarbij teams van 2 personen met behulp van een kaart en kompas zo snel mogelijk op zoek gaan naar de verschillende controlepunten (CP). De routekeuze tussen de controlepunten is voor de teams meestal vrij.

Voor het navigeren maken de teams gebruik van kaarten die zijn verstrekt door de organisatie. Het kaartlezen is dan ook een belangrijk aspect van het Adventure Racen en heeft een grote invloed op de hoeveelheid tijd die je nodig hebt om de verschillende etappes van de race te volbrengen. Bij de CP’s zijn vaak hindernissen geplaatst die ook bij de survival wedstrijden staan.

Mountainbiken, hardlopen, kanoën en kickbiken (steppen) behoren tot de vaste onderdelen van de 9 uurs Blue Bear Adventure Race. Rudy Agterkamp en Dennis Ligtenberg vormden samen een koppel die mee streden om een podiumplek. Na afloop konden ze daadwerkelijk op het podium klimmen voor een hele mooie derde plaats.

André Gorter en Nick Sans vormden het 2de Atletics duo maar zij kwamen niet verder dan de 20ste plaats.
Bij de mix duo’s stonden Jody Sans en Emiel Boerkamp aan de start. Zij werden 13de.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer