De Tukkers pakt punt bij TVO: 2-2

De Tukkers speelde afgelopen zondag eindelijk weer eens een wedstrijd voor de competitie: de uitwedstrijd tegen TVO. TVO kon bij winst de tweede periode winnen, maar dan moest Reutum punten morsen bij Saasveldia.

Mede door de gladde grasmat in Beckum kreeg De Tukkers in de 7e minuut al een levensgrote kans om op voorsprong te komen. Na een diepe bal gleed de verdediger van TVO uit en kon Ruben Hulshof alleen op de doelman af. Hij benutte dit buitenkansje niet, want zijn inzet mistte het doel.

In het verdere vervolg was TVO enkele keren zeer gevaarlijk voor het doel van de Albergenaren. Uit de kluts liep het een paar keer net goed af voor De Tukkers.

Aan de andere kant kreeg de Albergse formatie na een minuut of 20 een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Een speler van TVO die in het muurtje stond raakte de bal met de arm, waardoor de leidsman naar de penalty stip wees. Sjoerd Visschedijk faalde niet vanaf 11 meter en schoot zijn ploeg op voorsprong: 0-1.

Lang kon De Tukkers niet genieten van deze voorsprong, want 6 minuten later scoorde de thuisploeg de gelijkmaker. TVO nam een korte corner en uit de voorzet die volgde kon Thijn Veldhuis van dichtbij binnen tikken: 1-1.

Dat leek ook de ruststand te worden, maar het was de ploeg uit Beckum dat met een voorsprong de kleedkamer in ging. Een lage steekpass viel achter de verdediging van De Tukkers waarna Cyriel Temmink breed kon leggen op zijn medespeler. Jorn Groothuis kon de bal simpel binnen schieten: 2-1.

De Tukkers kwam sterk uit de kleedkamer en wist in de 47e minuut bijna op gelijke hoogte te komen. Tymo Schär raakte de lat en in de rebound kwam Ruben Hulshof net te kort om binnen te schieten.

De gastheren waren in het tweede bedrijf slordig in de opbouw en daar profiteerde De Tukkers optimaal van. In minuut 57 kopte Mart oude Nijeweeme de bal naar Tim Haarhuis die vervolgens goed aflegde op Sjoerd Visschedijk. Het schot van Visschedijk ging via de doelman tegen de touwen: 2-2.

Zo’n twintig minuten voor het einde liet TVO weer van zich spreken. Een hard schot na een corner werd gekeerd door doelman Rens Davina en de rebound was ook een prooi voor hem.

Vijf minuten later was het wederom de doelman van de Albergenaren die de thuisploeg van het scoren af hield. Hij verkleinde zijn doel goed, waardoor de stand onveranderd bleef.

Komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen Luctor et Emergo op het programma. Het duel op sportpark ’T Loarkamp begint om 14:00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer