Dit jaar ook geen Ronde van Overijssel

De wielerklassieker de Ronde van Overijssel gaat door de gevolgen van het coronavirus op zaterdag 2 mei niet door. De 68e editie van ‘Overijssels Mooiste’ komt in 2021 weer op de koerskalender.

Zelfs al zouden de coronamaatregelen op tijd zijn opgeheven dan nog is een wielerwedstrijd niet realistisch, zo laat de organisatie weten. De UCI heeft namelijk alle internationale koersen tot 30 april geannuleerd. Voor de Ronde van Overijssel, met een internationaal deelnemersveld, zou het maar zeer de vraag zijn of alle buitenlandse teams aan de start zouden kunnen verschijnen.

Naast het hoofdevenement gaat dat weekend ook een streep door de randactiviteiten voor het publiek en de partners van de Ronde van Overijssel. Eerder maakte de organisatie al bekend dat het Rabobank Wielercafé in Holten werd afgelast en dat het avondcriterium de Ronde van Rijssen niet van start zou gaan.

De evenementen die later op de kalender staan gepland gaan vooralsnog wél door. Het eerste aan de beurt is, is het regiokampioenschap tijdrijden op 26 mei in Bornerbroek. Dat wordt gecombineerd met de ploegentijdrit voor sponsors. Daarna is op 4 juli de Ronde van Twente en op 20 september de KCC Euregio Gravelride.

Foto: Sportfoto/Dick Soepenberg.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer