Gevolgen aanscherping coronavirus voor de sport zijn groot- update-

Door het aanscherpen van het kabinet van de maatregelen om het coronavirus een hand toe te roepen, betekent dat veel sporten de competitie niet af kunnen maken.

 • De KNVB heeft weliswaar nog geen beslissing genomen, maar tot 1 juni kan er zowel in het betaald als in het amateurvoetbal niet gespeeld worden. Onduidelijk is ook of er voor 1 juni wel getraind mag worden omdat samenscholing verboden is. Ook de oefeninterland van Oranje tegen Griekenland op 28 mei in de Grolsch Veste gaat niet door.
 • De kans is nu ook zeer klein of de FBK Games, die voor 1 juni gepland staan, wel doorgaan. De marathon van Enschede was al eerder afgelast. (Zie ook FBK Games gaan definitief niet door).
 • De ronde van de Vijver in Hengelo, de eerste wedstrijd van de criteriumcup, kan nu ook niet doorgaan. De ronde van Overijssel was al geschrapt.
 • Afgelopen week werd al bekend dat Jumping Schröder op de geplande data, 13 t.m. 17 mei, ook niet door zullen gaan.
 • Het bestuur en de directie van het CHIO Rotterdam hebben besloten om in verband met de coronacrisis het internationale topsport evenement, dat van 18 tot en met 21 juni in het Kralingse Bos zou plaatsvinden, te annuleren. De 72ste editie van het CHIO Rotterdam wordt doorgeschoven naar 24 tot en met 27 juni 2021.

 • Ook de KNZB heeft besloten dat alle competitiewedstrijden van het waterpolo, zowel bij de heren als de dames, niet worden uitgespeeld.
 • Al eerder besloot de Nederlandse Basketbal Bond de competitie voortijdig te stoppen. Er worden geen kampioen aangewezen. De strijd om de beker bij zowel de heren als de vrouwen worden verplaatst naar het begin van het volgend seizoen.
 • Ook voor de korfballers is het seizoen over en voorbij. Wat de gevolgen zijn voor promotie en/of degradatie voor zowel veld als zaal is nog niet bekend.
 • Ook de Batavierenrace gaat dit jaar niet door. Dit is voor het eerst in bijna 50 jaar dat deze race, waaraan ongeveer 12000 studenten deelnemen, wordt afgelast.

Foto archief: Herman Zandhuis

 • Nu duidelijk geworden is dat een herstart van onze handbalcompetities niet meer mogelijk is, heeft het bondsbestuur van het NHV besloten alle competities 2019/2020 met ingang van heden als beëindigd te beschouwen. Dit heeft diverse consequenties voor wat betreft de eindrangschikking en de daarbij behorende promoties en degradaties. In dit overzicht de verdere consequenties voor de verschillende competities en (eind) toernooien.
 •  De KNBB, die de biljartcompetitie al had stil gelegd tot 6 april, heeft dit nu verlengd tot 1 juni. Deze week neemt elke sectie een besluit hoe de diverse competities afgesloten zal gaan worden.

Foto archief Dick Jaspers: Ton Smilde

Foto Dafne Schippers: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer