Het Ravijn dames wint in Zwolle; heren verliezen in eigen huis van Polar Bears

De waterpolodames van Z&PC Het Ravijn boekten in de streekderby tegen het dit seizoen naar de Eredivisie gepromoveerde Swoll 1894, zaterdagavond in zwembad De Vrolijkheid in Zwolle een verwachte overwinning. De ploeg van Jan Mensink won met 5-16. De waterpolomannen van Ron Loos waren minder fortuinlijk. In het eigen Ravijnbad waren de beren van Polar Bears uit Ede met 9-14 te sterk voor de Nijverdallers.

In de thuiswedstrijd van Dames 1 tegen Swoll 1894 op zaterdag 7 december vorig jaar werd het 22-5 voor onze dames. De Zwolse dames kunnen echter vrijuit spelen. Zij kunnen de komende jaren niet degraderen. Dit heeft te maken met het feit dat de KNZB het eredivisie vrouwenwaterpolo nu bestaand uit 10 ploegen op termijn naar 12 ploegen wil brengen, zodat er weer een volwaardige eredivisie competitie ontstaat.

Ook zaterdagavond hadden de Ravijndames weinig te duchten van de Zwolse waterpolosters. Woordvoerster Laura Boerdam over de wedstrijd “We hebben tegen Swoll een goede wedstrijd gespeeld. Soms was het wat stroperig, maar we pakten dit later weer goed op. We zijn blij met de overwinning en deze wedstrijd was een goede voorbereiding voor later dit seizoen”.

De waterpoloheren hadden zaterdagavond een off-day in de wedstrijd tegen Polar Bears. Trainer-coach Ron Loos: “Het was een hele slechte wedstrijd van onze kant. In een seizoen heb je altijd van dit soort wedstrijden en gelukkig hebben wij die maar weinig gehad. Polar Bears was vanaf het begin scherper en sterker in de duels. Natuurlijk hebben ze een fantastische keeper die ook een aantal onmogelijke ballen stopte.  Daarbij zijn er door ons ook veel kansen gemist. Kortom, Polar Bears was zaterdag gewoon beter”

De waterpolo Eredivisie bij de heren ligt in verband met het Olympisch Kwalificatietoernooi in Rotterdam tot 7 april stil. De internationals, waaronder Heren speler Lars Gottemaker (foto), spelen met het Nederlands heren team van 22 tot en met 29 maart met maar liefst 12 nationale herenteams voor een Olympisch Ticket voor deelname aan de Olympische Spelen in het Japanse Tokio komende zomer. Zaterdag 14 maart speelt dames 1 wel een competitiewedstrijd. Zij spelen om 20:15 uur tegen de meiden van Widex/GZC-Donk.

Statistieken:

Dames:

Swoll 1894-Het Ravijn: 5-16
Periodestanden: 1-5, 2-2, 1-5 en 1-4.
Doelpunten Swoll1894: Rowan van der Huure 2x, Ilse Glazenburg 2x, Chandra Boom 1x.
Doelpunten Het Ravijn:
Lieke Schokker 5x, Yasemin Smit 4x (foto), Lot Stertefeld 3x, Noa de Vries 2x, Sophie Veldhuis 1x, Charlotte Mensink 1x.

Statistieken heren:
Het Ravijn-Polar Bears: 9-14.
Periodestanden:3-3, 1-4, 4-4 en 1-3.
Doelpunten Het Ravijn:
Emiel Wouters 4x, Bas ter Brake 2x, Sander Veltkamp 2x, Bas Jan Dijkink 1x.
Doelpunten Polar Bears:
Tom de Weerd 5x, Kas ter Riele 2x, Rick Meijer 2x, Sook Willemsen 1x, Sander Roels 1x, Kay Zittersteijn 1x, Jorrit Aanstoot 1x, Lars ten Broek 1x.

Foto’s archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer