NKC’51 verliest van Drachten

Na twee weken zonder competitiewedstrijden speelde NKC’51 zaterdag thuis tegen Drachten. De ploeg uit hetzelfde Drachten doet het goed in de Overgangsklasse A, met dertien punten bezetten ze de tweede plaats. Bij NKC’51 is het duidelijk dat de rest van de competitie gestreden moet worden om direct lijfsbehoud. In de basis van NKC’51 startte Franca Slettenhaar, zij verving de zieke Amy Ellenbroek.

NKC’51 wilde het Drachten in de derde onderlinge ontmoeting moeilijker maken dan de voorgaande twee ontmoetingen. Hierin was NKC’51 kansloos en speelde het ondermaats. Dit leek echter in de beginfase al mis te gaan. NKC’51 speelde korte aanvallen waarin het de bal snel kwijt was. Drachten speelde goed onder het achterverdedigen uit van NKC’51 en binnen vijf minuten stond het al 0-4. Na zeven minuten wist NKC’51 pas voor het eerst de korf te vinden en wist even later het gaatje te verkleinen naar twee, 2-4. De gemaakte afspraken werden aan NKC’51-zijde niet altijd even goed nagekomen en Drachten maakte hier goed gebruik van. Veel fouten werden er gemaakt en Drachten liep uit naar 4-9, waarnaar coach Gert Schorn gedwongen werd tot een time-out. Dit wierp helaas zijn vruchten niet af en NKC’51 kon in het verdere verloop van de eerste helft geen potten breken. Drachten bleef volharden in haar spel en NKC’51 had hier geen antwoord op. Beide ploegen gingen rusten met een stand van 7-14.

In de tweede helft zou NKC’51 beter gaan spelen. Weliswaar werd het geholpen door Drachten dat het vizier volledig kwijt was. Nu waren het de Friezen die veel éénschotsaanvallen speelden. Verdedigend had NKC’51 de zaken nu goed onder controle, maar aanvallend bleef het moeizaam om te scoren te komen. De ploegen hielden elkaar in evenwicht in de tweede helft en halverwege was de stand 11-18. Pas in de eindfase van de wedstrijd wist NKC’51 dichterbij Drachten te komen, maar NKC’51 kwam simpelweg aanvallende kracht en tijd te kort om nog enig goed resultaat te behalen. Bij 14-20 wist NKC’51 nog tweemaal te scoren en bepaalde de eindstand op 16-20. Directe concurrent Heerenveen wist haar wedstrijd te winnen waardoor de kans op handhaven steeds kleiner wordt.

Komend weekeind speelt NKC’51 de zeer belangrijke uitwedstrijd tegen Heerenveen, waarvan NKC’51 de eerste ontmoeting nipt wist te winnen. Aanvang 15:30.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer