Overtuigende 3-0 zege Den Ham op ZAC

Den Ham heeft de thuiswedstrijd tegen ZAC met 3-0 gewonnen en staat weer in de top zes. De met passie voetballende gastheer had een prima start en het zag Dewy Drost na 7 minuten de 1-0 maken. Hij kon de bal simpel binnenschuiven, nadat de opbouw van de Zwolse formatie door de vroeg storende Hammer spelers was onderschept. Een reactie van ZAC op de achterstand bleef uit en ook het team van Jurgen Kok kon in het eerste bedrijf weinig gevaar meer stichten, zodat met de minimale voorsprong werd gerust.

Na de thee kwam er meer leven in de brouwerij. Hartstochtelijk gingen de Zwollenaren op jacht naar de gelijkmaker, maar hun enthousiasme werd na een uur spelen keihard afgestraft door wederom Dewy Drost (foto). Hij was het eindstation van een vlijmscherpe counter en schoot de bal van buiten de zestien weergaloos tegen de touwen: 2-0.

Ongekende weelde voor de thuisploeg en het sportpark ontplofte vijf minuten voor tijd nogmaals toen een scherp aangesneden vrije trap van Dewy Drost, door invaller Thomas Remmink keurig werd binnengetikt. Een eretreffer werd ZAC niet gegund, daar doelman Simon Kuiper ruim 90 minuten als een ervaren goalie stond te keepen en zo een prima stand in was voor Jeffrey Ekkel.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer