STEVO met 1-4 onderuit tegen koploper BVC ’12

Koploper in de eerste klasse BVC ’12 was STEVO zondagmiddag in Geesteren op de Peuverweide met 1-4 de baas. Dat de uitslag zo hoog zou uitvallen, daar zag het in het eerste half uur van de wedstrijd totaal nog niet naar uit. Sterker nog, STEVO had na 30 minuten gemakkelijk de leiding in de wedstrijd kunnen hebben. Na een 0-1 achterstand waarbij STEVO achterin veel te veel ruimte liet aan de voorwaartsen van BVC ’12, maakte Niels Wigger al gauw de 1-1.

Daarna had STEVO goede mogelijkheden om aan de leiding te komen. Niels Wigger was zelfs twee keer binnen tien seconden heel dichtbij een doelpunt. Met kunst en vliegwerk werd de bal uit de goal van BVC gehouden. Een indirecte vrije trap binnen de zestien meter van het strafschopgebied van BVC was nog zo’n kans voor STEVO om een doelpunt te maken.

Aan de andere kant deed BVC het beter waarbij STEVO wel heel makkelijk meewerkte aan de twee goals die nog voor rust vielen voor de Nijmegenaren, cadeautjes waren het. Tegen een technisch begaafde ploeg als BVC toch is, is opperste concentratie vereist. STEVO versperde beide keren de aanvallers van BVC ’12 niet de weg. Eerst niet uit een goed opgezette aanval over rechts en ook niet daarna uit een corner waar drie spelers van BVC de bal vrij voor het inkoppen hadden. En ook bij de vierde goal na rust werd BVC geen strobreed in de weg gelegd en was het leed definitief geschied voor STEVO.

Het elftal van trainer Geert Veldhuis wilde wel in de tweede helft, maar BVC hield makkelijk stand en zag nog een verdere goal afgekeurd worden wegens buitenspel. De stand op de ranglijst is nog niet zorgelijk voor STEVO, maar het kan geen kwaad dat er weer punten aan het totaal van 21 worden toegevoegd, te beginnen volgende week in Nijmegen bij RKHVV.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer