SVZW thuis voor de beker tegen RKZVC

Woensdag 4 maart komt RKZVC vanuit Zieuwent naar Wierden om met de SVZW te strijden om een plek in de volgende bekerronde. De winnaar van deze wedstrijd gaat naar de laatste 8 van het bekertoernooi. R.K. Zieuwentse Voetbalclub (R.K. Z.V.C.) is opgericht op 28 juni 1945. De thuiswedstrijden worden op sportpark “De Greune Weide” gespeeld. RKZVC is een ambitieuze voetbalvereniging met 340 leden. RKZVC heeft zes seniorenteams, één 35+ en twee 45+ teams en twaalf jeugdteams.

Het 1e elftal komt uit in de zondag Hoofdklasse B. Sinds 2018 speelt de club in de hoofdklasse. Deze klasse werd bereikt na drie opeenvolgende klasse kampioenschappen, achtereenvolgens in 3C, 2I en 1E. De opmars werd gemaakt aan de hand van trainer Laurens Knippenborg. Hij is nu voor het 7e seizoen werkzaam in Zieuwent. Dat seizoen is zijn laatste seizoen bij RKZVC. Met ingang van het nieuwe seizoen is hij de oefenmeester van Rohda Raalte. Zijn opvolger bij RKZVC is Jeroen Spies, de huidige coach van DTS Ede. Door achtereen volgens Tubantia, SV Enter en ATC’65 uit te schakelen kwam RKZVC terecht bij de laatste 16 in de beker.

Nu dus de strijd met 1e klasser SVZW. RKZVC weet ongetwijfeld dat competitie genoot LONGA’30 op 16 november jl. met 4-0 onderuit ging in Wierden. Deze club was afgelopen zaterdagavond de tegenstander in de competitie. In Lichtenvoorde won RKZVC deze derby met 0-3. In de hoofdklasse staat RKZVC nu op de 6e plaats met 31 punten uit 19 wedstrijden. Sjors Storkhorst is de topscoorder van het elftal. Hij wist al 17 keer te scoren in de competitie.

SVZW speelde de afgelopen week 2 oefenwedstrijden. Tegen ON Almelo werd met 5-1 gewonnen, en Enter Vooruit werd thuis met 0-2 verslagen. Deze wedstrijden werden gespeeld om alle selectie leden de kans op een volledige wedstrijd te geven. Daarnaast kregen anderen wat rust om kleine blessures te laten herstellen. Dit alles moet er toe leiden dat SVZW in staat is om RKZVC goed partij te geven. SVZW wil graag door naar de volgende bekerronde. Daar toe zijn er kansen, maar dan moet iedereen vanaf het begin goed bij de les zijn. De wedstrijd tegen RKZVC begint om 19:30 uur op sportpark “Het Lage Veld”.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer