TOP verliest van scherp schietend DTS

Afgelopen zaterdag stond er voor TOP een uitwedstrijd tegen DTS op het programma. Deze ploeg uit Surhuizum doet mee om de promotie plekken, terwijl TOP strijdt tegen degradatie. TOP wist in de laatste 3 wedstrijden niet te verliezen en wist 5 punten te behalen. In de thuiswedstrijd wist TOP het DTS lang moeilijk te maken.

TOP begon scherp en kwam binnen no-time op een 0-2 voorsprong. DTS toonde veerkracht en bracht de stand weer gelijk 2-2. TOP wist telkens weer op voorsprong te komen en DTS wist de stand telkens weer gelijk te brengen. Bij 8-6 wist de Friese ploeg voor het eerst in de wedstrijd een gaatje te slaan, TOP richtte zich hierna uitstekend op en kwam gelijk. TOP zette door en kwam vlak voor rust op een verschil van 3 punten. DTS sloot de eerste helft af met een afstandsschot. De ruststand bedroeg 11-13.

Begin van de 2de helft veranderde het spelbeeld niet. Tot 13-14 kon TOP de voorsprong behouden waarna DTS een sterke fase kende. Via enkele scherp schietende heren kwamen ze op een 18-14 voorsprong, TOP miste in deze fase 2 strafworpen. DTS greep het momentum aan en ging door met scoren en kwam op een verschil van 6 doelpunten 21-15. In de slotfase werd om en om gescoord en de goed leidende scheidsrechter floot af bij een 24-19 eindstand.

Een sterke wedstrijd gespeeld door de toppers, helaas voor TOP beschikt DTS over een sterke ploeg. Aankomende zaterdag wacht voor TOP een thuiswedstrijd tegen koploper Invicta. In de uitwedstrijd wist TOP Invicta goed partij te geven. Aanvang van deze wedstrijd bedraagt 15:40 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer