Uitstekend U17 interland debuut Davids en Harwig

Tijdens de atletiek interland wedstrijd Nederland- Duitsland, Walonie en Vlaanderen onder 17 jaar hebben de debuterende Marleen Baas (foto intro) en Jory Davids hun persoonlijke records weten aan te scherpen. Marleen Baas verbeterde haar persoonlijke record in Gent bij het verspringen tot een afstand van 5.54 meter hetgeen haar de derde plaats opleverde.

Ook op de 400 meter was Baas sneller dan ooit. Met een tijd van 60.61 sec werd ze vierde op dit onderdeel. Jory Davids kreeg een dag van tevoren te horen dat hij mee mocht doen op de 400 meter. Davids liet een uitstekende tijd noteren van 54.69 sec wat hem de 5e tijd opleverde in het eindklassement.

Jermaine Kleine werd bij het verspringen 7e met een afstand van 5.92 meter. Jermaine  Kleine sprong 1 keer en  liet verstek gaan daarna en moest stoppen na een lichte blessure aan zijn voet te hebben opgelopen na het inspringen. Hij moest zich daardoor ook afmelden voor de 200 meter sprint.

Artur Harwig(debuut voor Oranje) werd 7e bij het hink stap sprong met een afstand van 11.14 meter.

Marcel Dost fungeerde als tijdelijk bondscoach van dit AC TION viertal gedurende de interland.

Foto’s:  Raymond Kleine van Gelden

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer