Verdiende nederlaag NEO tegen Schalkhaar: 0-3

De krachtmeting tussen NEO en Schalkhaar werd, net als in het najaar gespeeld onder troosteloze omstandigheden. De wedstrijd was daarentegen wel veel leuker dan destijds, maar de nederlaag die de ploeg van coach van Holland leed zal niet bijgedragen hebben aan euforie in het NEO-kamp. Schalkhaar profiteerde optimaal van twee defensieve missers van NEO en speelde het duel prima uit.

In het eerste bedrijf zag niets er naar uit dat NEO op een behoorlijke nederlaag zou worden getrakteerd. De thuisclub die zonder de licht geblesseerde Ron Spoler startte, speelde de bal makkelijk rond, maar zag een tegenstander die hetzelfde deed waardoor er een leuk duel ontstond in een behoorlijk hoog tempo. Veel kansen leverde het echter niet op. Max Brunninkhuis schoot rakelings over en voor Schalkhaar probeerde David Klopman het met een hakje, maar dat eindigde in de handen van Douwe Everink

Halverwege het eerste bedrijf sloop er bij weer NEO een oud euvel in: in basis prima aanvallen, maar de slotpass bleek voortdurend onzuiver en die leverden dan ook nauwelijks gevaar op. Toen de doorgaans zo betrouwbare Frank Valley zo’n tien minuten voor rust ook nog eens in de fout ging en Milan ter Riele daar optimaal van profiteerde viel de treffer derhalve aan de verkeerde kant: o-1, tevens de ruststand.

Na de thee ging NEO energiek op zoek naar de gelijkmaker en die leek al na een minuut te vallen. Na een mooie aanval had Jochem Stam de bal voor het inschieten, maar hij had net iets te veel tijd nodig waardoor de bal nipt geblokt kon worden. De rebound werd een prooi voor Jesse Keur die twee man te kijk zette, maar de bal net niet voor de vijandelijke goal kon brengen. Diezelfde Keur moest later het veld verlaten met een op het oog forse enkelblessure.

Er ontspon zich een fase met veel balbezit voor NEO, dat echter nauwelijks resulteerde in kansen. De grootste was halverwege de tweede helft toen een hoge voorzet van Bjorn Tijhuis bijna in eigen doel gekopt werd. Schalkhaar bleek een technisch vaardige ploeg die makkelijk combineerde en steeds de mogelijkheid tot snelle uitbraken vond. Uit een van die counters leek een voorzet van links makkelijk geneutraliseerd te worden, maar de bal werd op een presenteerblaadje aangeboden aan Pieter Ebbers die hard raak schoot: 0-2.

Ook het inbrengen van drie wissels leverde weinig op en NEO moest met lede ogen toezien dat alweer een counter leidde tot de 0-3 via invaller Koen Klosters. Ook hadden de gasten nog recht op een strafschop na een overtreding van Bjorn Tijhuis maar de verder goed leidende arbiter Hofmann wuifde het weg.

Al met al een verdiende nederlaag tegen een sterk Schalkhaar dat effectiever was dan NEO, maar twee goals wel heel makkelijk in de schoot geworpen kreeg.

NEO moet een pas op de plaats maken in het gedrang om de derde plek, zeker gezien de overwinningen van Achilles’12 en SDC’12. Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen het sterke WSV, dat vandaag knap een punt pakte bij Suryoye. De wedstrijd in Apeldoorn begint om 19.00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer