Verlies voor de heren, winst voor de dames Het Ravijn

De waterpolo heren van Het Ravijn zijn er zaterdag in Gouda niet in geslaagd te winnen van Widex/GZC-Donk. In het Groenhovenbad waren de Goudse heren met 14-10 te sterk voor het team van Ron Loos. De waterpolodames wisten met 9-6 te winnen van UZSC, de ploeg van oud Ravijntrainer Gerrit Jan Schothans.

De ploeg van Ron Loos begon sterk aan de wedstrijd. Aanvoerder Lars Gottemaker: “We begonnen de wedstrijd goed maar halverwege maakten we in de verdediging een aantal fouten waardoor Donk kon uitlopen en dat verschil is tot het eind gebleven”. Sander Veltkamp (4x gescoord) en Emiel Wouters (3x gescoord) waren de topscoorders aan Ravijnzijde. Zaterdag 7 maart wordt er weer een hele mooie wedstrijd in het Ravijnbad gespeeld. Dan komen de mannen van Polar Bears naar Nijverdal met in de gelederen Jorrit Aanstoot. De wedstrijd staat gepland om 18:40 uur. Ook nu weer een mooi affiche met topwaterpolo in de heren Eredivisie. Wilt u verzekert zijn van een zitplaats? Kom dan op tijd, want ook bij deze wedstrijd wordt veel publiek verwacht.

De waterpolodames hadden zaterdag een op papier makkelijke wedstrijd tegen UZSC uit Utrecht. In de eerste twee periodes met een 5-1 en 7-2 voorsprong werd dat ook helemaal waargemaakt. In de laatste twee periodes kwam de Schothansploeg dichterbij, maar de marge was voldoende om de overwinning niet in gevaar te laten komen. De wedstrijd eindigde in een 9-6 overwinning voor de ploeg van Jan Mensink. Mensink: “De eerste twee periodes speelden we heel gecontroleerd. Daarna was het wat slordiger. Maar we doen weer mee voor de eerste plek. We liggen op schema. Doel is een goede uitgangspositie voor de Play-Offs te halen”.

Zaterdag 7 maart speelt dames 1 een uitwedstrijd. Ze hoeven daarvoor niet ver te reizen. Streekgenoot Swoll, promovendus in de Eredivisie, is in Zwolle de tegenstander. De wedstrijd in zwembad “De Vrolijkheid” begint om 19:15 uur.

Statistieken:

Dames:
Het Ravijn-UZSC: 9-6.
Periodestanden: 5-1, 2-1, 0-2 en 2-2.
Doelpunten Het Ravijn: Lieke Schokker-Klaassen 5x (foto),  Yasemin Smit 1x, Lotte Beunk 1x, Lot Stertefeld 1x,  Noa de Vries 1x.
Doelpunten UZSC: Marit van der Weijden 2x, Mette Molenkamp 1x, Sam Jutte 1x, Anne van Rossum 1x, Amarens Genee 1x.

Heren: Widex-GZC-Donk –Het Ravijn 14-10

Periodestanden:4-3, 4-3, 4-2 en 2-2.
Doelpunten Donk: Kjeld Veenhuis 4x, Joep de Jong 3x, Mees Keuning 2x, Stan van den Heuvel 1x, Ton van der Velden 1x, Guus Yperen 1x, Maurice Dentro 1x, Quint van den Heuvel 1x.
Doelpunten Het Ravijn Sander Veltkamp 4x, Emiel Wouters 3x, Bas Jan Dijkink 1x, Lars Gottemaker 1x, Bas ter Brake 1x.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer