VIRO Criterium Cup Twente compleet met Ronde van de Vijver

Met het toevoegen van de Ronde van de Vijver aan de VIRO Criterium Cup Twente, is het programma van dat klassement over Twentse wielercriteriums voor dit seizoen compleet. Op zaterdag 25 april is de Hengelose wielerronde de eerste wedstrijd om de Cup. Daarna volgen criteriums in Rijssen, Markelo, Oldenzaal, Borne, Enschede en Goor. Ten opzichte van 2019 rijden de elite/beloften mannen twee extra wedstrijden, terwijl er voor de vrouwen één bij komt. Doordat in Nijverdal dit jaar het NK jeugdwielrennen wordt georganiseerd, is er eenmalig geen Ronde van het Villapark. De organisatie verwacht in 2020 weer aan te sluiten in de VIRO Criterium Cup Twente.

De Ronde van de Vijver is de tweede wedstrijd die dit jaar nieuw is binnen de VIRO Criterium Cup Twente. Eerder trad de Ronde van Enschede al toe, die op zondag 30 augustus voor het eerst in jaren wordt verreden. “We hadden het er al eerder over gehad om deel te nemen aan het klassement en nadat de organisatie van de Cup ons benaderde waren we snel enthousiast”, aldus Roderick Mintjens van de organiserende vereniging HWV de Tubanters. “Het was ons direct wel duidelijk dat de VIRO Criterium Cup Twente alleen maar versterkend voor ons kan werken, terwijl onze wedstrijd juist weer een heel mooie aanvulling is voor het klassement. We hopen op mooi weer en veel publiek, want ons rondje blijft uniek, aangezien je de renners in de complete ronde kunt zien rijden.”

Over anderhalve maand gaat de VIRO Criterium Cup Twente 2020 van start. Daar wordt ook bij VIRO, dat zelf nadrukkelijk bij de organisatie betrokken is, naar uitgekeken. “Ook voor ons zijn de wedstrijden in de lente- en zomermaanden altijd weer iets om naar uit te kijken”, vertelt commercieel manager Ernst Stokkelaar. “Wij vinden het belangrijk om betrokken te zijn bij de sport in de regio en inmiddels is er toch ook een band ontstaan met renners en organisatoren. Dat maakte het extra leuk. Bovenal zijn de criteriums stuk voor stuk aantrekkelijk voor het publiek. Er wordt flink strijd geleverd.”

Programma VIRO Criterium Cup Twente 2020:

Zaterdag 25 april Ronde van de Vijver Amateurs, Elite/Beloften mannen
Vrijdag 1 mei Dwas duur Riessen Amateurs

Vrijdag 12 juni Ronde van Markelo Amateurs, Vrouwen
Zondag 28 juni Ronde van Oldenzaal Amateurs, Elite/Beloften mannen
Donderdag 27 augustus Ronde van Borne Amateurs, Elite/Beloften mannen, Vrouwen

Zondag 30 augustus Ronde van Enschede Amateurs, Elite/Beloften mannen, Vrouwen

Zaterdag 5 september Ronde van Goor Amateurs, Elite/Beloften mannen, Vrouwen

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer