Zwart Wit verliest van ELKO

De Deldense korfbalvereniging Zwart Wit heeft afgelopen zaterdag kostbare punten laten liggen tegen directe concurrent ELKO uit Elim. Voorafgaand aan de wedstrijd, stonden beide clubs op gelijke stand en was de thuiswedstrijd onbeslist gebleken (18-18). De uitwedstrijd tegen ELKO ging met 21-16 verloren, tegen de club uit Elim.
De Deldense formatie begon nog sterk aan de wedstrijd, en kon via een 0-2 en 2-4 tussenstand de leiding nemen in de wedstrijd. ELKO speelde sterk en schoot m.n over de dames met scherp. Hierdoor konden zij vrij eenvoudig de stand weer gelijk trekken. De gehele eerste helft zou het stuivertje-wisselen worden tussen beide clubs en kon geen van beide ploegen een beslissende marge pakken. Bij een stand van 11-10 in voordeel van de club uit Elim, schoten zij in de laatste minuut voor rust tweemaal raak en werd bij een 13-10 tussenstand de kleedkamer opgezocht.
Na rust was het Zwart Wit wat een hoger tempo ging spelen, maar ondanks de vele kansen, was het ELKO welke als eerste kon scoren. Voor de Deldense club was het onbegonnen deze achterstand te slechten, zeker omdat het vizier vaak niet op scherp stond. Zodra er een aansluitingstreffer gemaakt werd, was hierna de afronding onverzorgd, waardoor ELKO vrij eenvoudig het gat weer naar 4 punten kon brengen.Bij een stand van 21-16 werd de wedstrijd afgefloten, door de arbiter van dienst. Zwart Wit dient volgende week, in de derby tegen HKC, uit een ander vaatje te tappen.
Foto archief.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer