De KNVB wil competitie half juni weer hervatten

De KNVB heeft het plan om half juni de KNVB in de Eredivisie en de Keukendivisie weer te laten hervatten. Daarmee houdt de KNVB vast aan de ingezette lijn mede op advies van de UEFA dit ondanks tegenstribbelen van o.a. Ajax, PSV en AZ.

Wanneer de RIVM het licht op groen zet mikt de KNVB op een volledige hervatting in het weekend van 19, 20 en 21 juni maar zo goed als zeker wel zonder publiek. De nog in te halen wedstrijden tussen AZ en Feyenoord en tussen FC Utrecht en Ajax moeten kort daarvoor worden ingehaald.

De bedoeling is dat de clubs half mei de training weer gaan hervatten en dat de competities eind juli zijn uitgespeeld. Voor de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht wordt in die periode naar een geschikte datum gezocht. De play-offs worden ingekort.

Tijdens het digitale overleg schoven ook de Eredivisie CV, de spelersvakbond VVCS, de belangenvereniging van scheidsrechters, FOX Sports en het Supporterscollectief aan.

Foto archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer