Petra Petzinger nieuwe trainer heren 1 Twente ‘05

Petra Petzinger is de nieuwe hoofdtrainster voor het seizoen 2020-2021 voor Twente ‘05 heren 1. De passie voor de sport is bij Petra al in haar jonge jaren ontstaan, als dochter van een gymdocent waar sport centraal stond in huis. Zo begon ze op haar 7e al met volleyballen in Veendam. Bij Flash/Veendam is ze begonnen met training geven aan de mini’s en jeugd.

Toen ze in dames 1 speelde heeft ze ook gespecialiseerde spelverdeler trainingen gegeven. Hier heeft zij de jeugdige Jettie Fokkens (later in oranje) training gegeven. Petra was zelf ook spelverdeelster, dit was zeker niet zonder succes, Petra heeft eredivisie gespeeld, bij o.a. Sudosa-Assen en Avero-Sneek. Petra heeft in het verleden ook nog gevolleybald in Enschede, bij Savico, het huidige Twente’05. In de afgelopen jaren heeft ze nog gespeeld voor Webton Hengelo Dames 2.

Petra werkt als gymdocent op het Bonhoeffer college sinds 1998. Deze werkzaamheden heeft zij altijd gecombineerd met het trainen en begeleiden van leerlingen voor Olympic moves (scholieren kampioenschappen). Voor volleybal heeft ze haar bijdrage geleverd aan verschillende teams voor open en gesloten club bij Twente’05. In 2018 is zij dan ook mee geweest naar het WK voor scholen in Belgrado.

‘In mijn hoedanigheid als gymdocente wil ik getalenteerde leerlingen de kans bieden om door middel van het volleybal hun grenzen te verleggen. Als trainer van Twente ’05 H1 bied ik jonge spelers het podium om dit te realiseren. De combinatie van bovengenoemde functies lijkt me ideaal en zie ik als een uitdaging om het volleybal een kwaliteitsimpuls te geven!’

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer