Eline Geerdink nieuwste aanwinst Team Eurosped

Het blijft onzeker wanneer de huidige lock-down nog intelligentere trekken gaat vertonen en meer ruimte mogelijk gaat maken voor het beoefenen van senioren teamsport. Het is nog steeds niet duidelijk wanneer de zaalsporters weer kunnen beginnen met de zaaltrainingen en of, en zo ja wanneer, de competitie dit kalenderjaar nog gestart kan worden.

Team Eurosped probeert daar waar het mogelijk is, toch iets te doen. “We zijn al begin april aangevangen met gerichte krachttraining” aldus hoofdtrainer Jan Berendsen. “Alle speelsters doen dit dagelijks volgens een 2-wekelijks schema van krachttrainer Bert Lüchies om optimaal voorbereid te zijn als de zalen weer opengaan.”

Inmiddels is Team Eurosped nog druk in de weer om de selectie voor het komend seizoen compleet te krijgen en hebben weer een Twentse speelster hieraan wordt toegevoegd.

De bijna 20-jarige Eline Geerdink uit Ootmarsum komt over van Apollo uit Borne waar ze één jaar geleden terugkeerde naar Twente na een verblijf bij het Talentteam op Papendal. De technische staf wilde Eline graag aan het team toevoegen, ”want de langste speelster van de eredivisie wil iedereen er graag bij hebben en er waren meer kapers op de kust” glundert Jan Berendsen.

Als het aan Berendsen ligt gaat hij Eline dit jaar helpen een volgende stap te maken door met name het verbeteren van haar startsnelheid en explosiviteit. Volgens hem ”gaan we met Eline komend seizoen verder werken aan onze succesvolle blokstrategie van het afgelopen seizoen en daarin gaat zij een belangrijk aandeel leveren”.

Eline op haar beurt is erg blij dat ze de kans krijgt om bij Team Eurosped verder aan zichzelf te werken. “Er is nog veel te leren voor mij als volleybalster en ik kijk dan ook erg uit naar het komende seizoen”.

Foto Jan Berendsen: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer