Het Hugo Venebrugge Toernooi slaat jaar over

Het komende Hugo Venebrugge Toernooi is doorgeschoven naar volgend jaar. De twaalfde editie van het jeugdvoetbaltoernooi bij v.v. Den Ham zou dit jaar plaatshebben op zaterdag 20 juni. Nu evenementen tot 1 september zijn verboden en de KNVB een punt heeft gezet achter het huidige (amateur) voetbalseizoen, ziet de organisatie van het toernooi geen andere oplossing dan uitstel naar 2021.

Het toernooi voor JO11-1-junioren wordt ieder jaar in juni, na afloop van de reguliere voetbalcompetities, gehouden bij v.v. Den Ham. Het toernooi is vernoemd naar Hugo Venebrugge, een oud-jeugdleider die in 2008 aan kanker overleed. De elfde editie van het Hugo Venebrugge Toernooi bij v.v. Den Ham bracht vorig jaar 7.500 euro op. De opbrengst ging naar Stichting Matchis, het Nederlands centrum voor stamceldonoren.

In de finale rekende debutant MVV’29 uit Harbrinkhoek met 1-0 af met Emmen. Stevo uit Geesteren completeerde de top 3. Het team van MVV’29 mocht als gevolg van die toernooizege met de hele ploeg naar een thuiswedstrijd van Heracles Almelo. Door de uitbraak van het coronavirus is het daar nog niet van gekomen. MVV’29 houdt die prijs tegoed. Nummer twee Emmen zou naar een thuisduel van PEC Zwolle gaan. Ook Emmen krijgt de prijs later. Stevo verzilverde haar derde plek al wél. Het team uit Geesteren woonde in februari FC Twente – sc Heerenveen (2-3) bij.

De organisatie van het toernooi – de vrienden en jongere broer van naamgever Hugo Venebrugge – had voor de editie van dit jaar nog geen besluit genomen over het goede doel. Wanneer het Hugo Venebrugge Toernooi in 2021 plaats vindt, is nog niet bekend.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer